HOW-TO GUIDES

BEDRIJF STARTEN NAAST JE STUDIE

Je volgt nog een opleiding op school maar daarnaast zou je ook graag je eigen onderneming willen starten? Dat kan, maar kijk eerst wat je daar allemaal voor moet doen!

LET'S GET STARTED

Is hetgeen wat je zou willen doen echt iets wat je als onderneming kan zien of vind je het gewoon leuk als hobby? Check dit!

STAP 1

Heb je een onderneming of hobby?

Als je weet wat voor bedrijf je wil starten is het handig om uit te zoeken welke rechtsvorm erbij past. Er zijn er veel verschillende dus verdiep je daar goed in.

Kies een rechtsvorm

STAP 2

Bedenk een leuke, interessante en vooral unieke bedrijfsnaam die goed aansluit op de producten en/of diensten die je wil aanbieden. Zorg wel dat je een naam kiest die natuurlijk niet al gebruikt wordt.

Kies een bedrijfsnaam

STAP 3

Alles is nu rond en je bent klaar om je bedrijf in te schrijven bij de KVK. Bereid je goed voor op de inschrijving en neem je inschrijvingsgeld en je identificatiebewijs mee.

Schrijf je in bij de KVK

STAP 4

Het kan zijn dat je recht op studiefinanciering komt te vervallen op het moment dat de inkomsten van je bedrijf hoger worden. Dit geldt echter niet voor elke student. Check dus of dit voor jou en geval is!

Check je studiefinanciering

STAP 5

Als student zijnde heb je waarschijnlijk geen groot startvermogen. Ga dus op zoek naar andere manieren van financiering. Misschien ziet familie wel potentie in jouw business of kan je een lening aanvragen bij de bank.

STAP 6

Zorg voor financiering

Houd zaken zoals de voorraad, de loonadministratie, in- en verkoop en overige uitgaven zo goed mogelijk bij zodat ze altijd up-to-date zijn. Het is niet alleen handig voor jezelf, maar het kan ook gecontroleerd worden door de Belastingdienst.

Houd een administratie bij

STAP 7

Stel voor jezelf en je klanten algemene voorwaarden op. Zo weten jullie beiden welke rechten en plichten jullie hebben. Vergeet ook niet de juiste verzekeringen af te sluiten. De algemene voorwaarden kan je via Maintain Design heel makkelijk aanvragen en customizen!

Regel algemene voorwaarden en verzekeringen

STAP 8

In welke branche ben je actief? Wie is de doelgroep en hoe kan je hen bereiken? Stel jezelf deze vragen  en benader je doelgroep op de  juiste manier.

Ga op zoek  naar klanten

STAP 9

Door het aanvragen van een handlichting mag je als minderjarige zelfstandig beslissingen nemen voor je bedrijf zoals lenen bij de bank of het aannemen van personeel.

Minderjarig? Vraag een handlichting aan

STAP 10

Hoe handig is het als je stage mag lopen bij je eigen bedrijf?! Dit is vaak mogelijk, maar het verschilt wel per school en opleiding dus vraag het eerst even na.

STAP 11

Check of je stage kan lopen bij je eigen bedrijf

Je hebt nu alle informatie over het studeren en tegelijkertijd beginnen met je eigen business. Vergeet niet om voor jezelf na te gaan of dit haalbaar is.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

BEDRIJF STARTEN ALS  MINDERJARIGE

BEDRIJF INSCHRIJVEN BIJ DE KVK

EIGEN BEDRIJF STARTEN IN 10 STAPPEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE