HOW-TO GUIDES

BEDRIJF STARTEN ALS MINDERJARIGE

Je bent nog jong maar je weet wat je wilt en dat is het starten van je eigen bedrijf! Dat kan zeker, maar er zijn wel een paar zaken waar je extra rekening mee moet houden.

LET'S GET STARTED

Is het idee dat je hebt echt een bedrijf of is het een hobby? Kijk of je voldoet aan de eisen van de KVK, want zo weet je ook of je je moet inschrijven.

STAP 1

Check of je een bedrijf of hobby hebt

Op dit moment mag je nog niet zelfstandig beslissingen nemen die te maken hebben met je bedrijf, maar zodra je een handlichting hebt aangevraagd mag je zelf veel meer verantwoordelijkheid voor je bedrijf dragen.

16 of 17 jaar? Vraag een handlichting aan

STAP 2

Heb je de handlichting al? Dan kan je alleen naar de KVK, zo niet moet je je ouder of voogd meenemen. Ga met je inschrijfgeld en je identificatiebewijs naar de KVK om je eigen bedrijf in te schrijven.

Schrijf je in bij de KVK

STAP 3

Aangezien je bedrijf een bron van inkomsten biedt moet je belasting betalen van de belastingdienst. Er zijn verschillende soorten belastingen, maar je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te betalen. Check welke voor jou gelden.

Check welke belastingen je moet betalen

STAP 4

Je bent als minderjarige nu goed op de hoogte van de handelingen die je moet verrichten om je eigen bedrijf te kunnen starten. Check alles en schrijf je in bij de KVK.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

BELASTINGAANGIFTE DOEN

BEDRIJF INSCHRIJVEN BIJ DE KVK

EIGEN BEDRIJF STARTEN IN 10 STAPPEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE