Investeerders vinden, hoe doe je dit?

door | 2-12-2021 | Marketing

Als ondernemer heb je natuurlijk vermogen nodig om te kunnen starten met je eigen bedrijf. Je vermogen hoeft natuurlijk niet alleen vanuit jou te komen; heel veel startende ondernemers gaan daarom op zoek naar investeerders. Hoe en waar je investeerders vinden kan, lees je hier!

01.

Hoe vind ik investeerders?

Er zijn veel plekken en mogelijkheden om investeerders te vinden, maar je moet natuurlijk wel weten waar. Je kan bijvoorbeeld via je bank een investeerder zoeken, maar het is ook mogelijk om via social media of via je accountant een investeerder te vinden. 

02.

Eigen netwerk

Een van de belangrijkste bronnen van kapitaal voor jonge ondernemers is hun eigen netwerk. Vaak zijn er ouders, opa’s en oma’s of vrienden die potentie zien in jouw onderneming en daarom graag een steentje bijdragen. Zorg wel dat je met hen duidelijke afspraken maakt over de lening. Als hier miscommunicatie over is kan dit grote effecten hebben op je privé-relaties. 

Investeerders vinden
03.

Investeringsmaatschappijen

Investeerders vinden

Online zijn er heel veel investerings maatschappijen te vinden. Deze bedrijven houden zich vooral bezig met beleggen en effecten. Zij zijn dus altijd op zoek naar nieuwe projecten en bedrijven waar zij hun geld in kunnen investeren. Omdat er zoveel investeringsmaatschappijen zijn, zijn hier ook veel investeerders te vinden. Doe wel genoeg onderzoek om te weten of de maatschappij en hun voorwaarden bij jou passen. 

04.

Angel investors

In het meest ideale geval ontmoet je een angel investor. Deze heeft niet alleen veel kapitaal dat hij graag investeert in jouw bedrijf, maar hij draagt ook kennis bij en brengt zijn netwerk in in het bedrijf. Deze angel investors investeren vaak tussen de €50.000 en €750.000 en helpen je maar al te graag met je bedrijf een succes maken.

Let op! Er zijn vaak ook business devils. Deze lijken business angels, maar zij willen vaak meer inspraak in je bedrijf en zullen zelfs proberen om je bedrijf helemaal over te nemen.

Investeerders vinden
05.

Crowdfunding

Investeerders vinden

De laatste bron van kapitaal is een hele populaire: crowdfunding. Door je bedrijf of project op een crowdfunding-page te zetten, zorg je dat je zichtbaar bent voor mensen om hun bijdrage te leveren. Denk hierbij aan GoFundMe, een crowdfunding-page waar mensen een bijdrage kunnen leveren van €5 of meer. In plaats van een of twee grote investeerders, heb je nu 100 kleine investeerders.

Het is natuurlijk belangrijk dat je je goed voorbereid voordat je een investeerder benadert. Het wordt daarom aangeraden om een ondernemingsplan te schrijven. Hierin vertel je compleet wie je bent, wat je doet en waar je met je bedrijf voor staat. Ook breng je de financiën in beeld in een investeringsplan, zodat de investeerder makkelijk kan zien hoeveel geld je nodig hebt en waarvoor je het gaat gebruiken. Ben je benieuwd naar nog meer manieren om aan kapitaal te komen? Check dan onze Toolkit!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

HUSTL Partners

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

De kracht van copywriting

De kracht van copywriting

Benut jij al de kracht van copywriting? En hoe word je nou zelf een goede copywriter? Hier vind je de antwoorden op deze vragen!

Hoe begin je met SEA?

Hoe begin je met SEA?

Wil je met jouw website bovenaan de zoekmachines staan en meer verkeer halen naar jouw website? Dan is SEA wellicht een oplossing voor je website. Maar wat houdt SEA precies in? En hoe begin je ermee? Wij leggen het uit.SEA Wat is SEA?Een snelle manier om bovenaan de...

Etsy shop openen, hoe doe je dit?

Etsy shop openen, hoe doe je dit?

Wil je een Etsy shop openen? Het is makkelijker dan je denkt! Hier vind je alles wat je moet weten over het openen van je eigen Etsy shop.