Home » Toolkit » Tooltips » Ondernemingsplan

Tooltip

Ondernemingsplan

Wat ga je wanneer doen? De plannen en doelen voor je bedrijf schrijf je op in een ondernemingsplan. Deze maak je al in 7 stappen!

Handig in de: fase..

Moeilijkheid: 2
Doelen: Ik heb meer geld nodig | Ik wil beter onderzoek doen | Ik wil een geschikte aanpak vinden | Ik wil een product ontwikkelen | Ik wil nieuwe stappen zetten
ONDERNEMINGSPLAN

Situatie

Waarom zou je Ondernemingsplan toepassen?

In een ondernemingsplan maak je duidelijk wat je wanneer gaat doen. Het is geeft weer hoe jouw bedrijf een succes gaat worden en helpt bij het kritisch kijken naar je eigen ideeën. Bij het benaderen van investeerders kan het helpen om een ondernemingsplan te hebben. Het geeft duidelijkheid voor jezelf en je kan het aanleveren aan investeerders. Zo hebben zij een goed beeld van jouw bedrijf en ambities en kunnen ze bepalen of ze met jou in zee willen gaan.

Handeling

Hoe pas je Ondernemingsplan toe?

Je kan een ondernemingsplan maken aan de hand van 7 stappen. Eerst bepaal je wat je doel is en de bijbehorende doelgroep. Ook omschrijf je de toegevoegde waarde. Wat maakt jouw bedrijf anders? Dan maak je een marketingplan en een concurrentieanalyse. Als je dit hebt gedaan kan je duidelijk omschrijven welk(e) product of dienst je aanbiedt. Ten slotte maak je een financieel plan.

Resources

Wat heb je nodig?

Voor het maken van een ondernemingsplan heb je alleen een bedrijf met een doel nodig. Op basis hiervan kan je dieper op de vragen ingaan en een ondernemingsplan maken.

Extra's

Referentie naar extra informatie, producten of partners.

Voor het maken van een ondernemingsplan heb je alleen een bedrijf met een doel nodig. Op basis hiervan kan je dieper op de vragen ingaan en een ondernemingsplan maken.

Sorry, No posts.