Home » Toolkit » Tooltips » Business Angel

Tooltip

Business Angel

Een Business Angel is iemand die het leuk vind om andere ondernemers te helpen. Niet alleen met kapitaal, maar ook met hun kennis en netwerk.

Handig in de: fase..

Moeilijkheid: 3
Doelen: Ik heb meer geld nodig | Ik wil een product ontwikkelen
BUSINESS ANGEL

Situatie

Waarom zou je Business Angel toepassen?

Business Angels zijn ondernemers (geweest) en zijn geïnteresseerd in de start- en groeifase van een bedrijf. Ze investeren bedragen van €50.000 tot €750.000. Business Angels vinden het vaak leuk om andere ondernemers verder te helpen, omdat ondernemerschap in hun hart zit. Ze zijn echt betrokken bij jouw bedrijf en stellen hun kennis, netwerk en kapitaal beschikbaar.

Handeling

Hoe pas je Business Angel toe?

Een Business Angel heeft een financieel rendement nodig om te (blijven) investeren. Doordat Business Angels jouw bedrijf willen helpen met groeien is het belangrijk dat je een klik hebt en ze betrokken houdt. Je kan business angels vinden in je eigen netwerk. Je kan ze ook vinden in de Vereniging van Business Angels Netwerken Nederland of Business Angels Europe. Ook zijn er regelmatig events waar je direct persoonlijk met ze in contact kan komen.

Resources

Wat heb je nodig?

Een ondernemingsplan, jaarcijfers en het Business Model Canvas. Met behulp van deze informatie kan je je voorbereiden op het overtuigen van een Business Angel.

Extra's

Referentie naar extra informatie, producten of partners.

Een ondernemingsplan, jaarcijfers en het Business Model Canvas. Met behulp van deze informatie kan je je voorbereiden op het overtuigen van een Business Angel.

Sorry, No posts.