Wat is passief inkomen?

door | 10-05-2022 | Exploring

Wie wilt nu niet slapend rijk worden? Met een passief inkomen is dit mogelijk! Door te investeren of door je een keer te verdiepen in een bepaalde vorm van passief inkomen, zorg je dat je een blijvend inkomen opbouwt. Hoe je dat doet vind je hier!

01.

Wat is een passief inkomen?

Een passief inkomen in een inkomen waar je maar 1 of een paar keer iets voor hoeft te doen of te werken, om daarna een blijvend inkomen te houden. Jaren nadat je deze inspanning hebt gedaan, blijf je profijt hebben van de investering die je hebt gedaan. Je zou het zelfs kunnen zien als slapend rijk worden.

Passief inkomen
02.

Passief inkomen genereren

Er zijn veel manieren om een passief inkomen te genereren. Sterker nog, de mogelijkheden zijn oneindig! Toch zijn sommige vormen passiever dan de ander, maar het is belangrijk dat als je een passief inkomen wilt genereren je wel iets kiest dat bij je past. Hieronder staan 6 bekende vormen om een passief inkomen te genereren. 

Investeer in onroerend goed

Investeren in onroerend goed is iets waarmee je echt slapend rijk wordt. Door een stuk grond te kopen of een huis ergens in het zuiden van Spanje kan je namelijk veel geld verdienen. Je inkomen bestaat dan bijvoorbeeld uit het verhuren van je vakantiehuis.

Schrijf een boek

Als je een boek schrijft, blijf je daar royalties van ontvangen zolang het boek wordt verkocht. Houd wel in gedachten dat het schrijven van een boek een flinke klus is en dat er veel geld naar marketing, maar de royalties blijven echt nog jarenlang binnenstromen.

Gebruik affiliate marketing op je website

Heb je al een website? Dan is er echt niks simpelers dan affiliate marketing. Met verschillende programma’s kan je partners worden met merken en via betaalde linkjes stuur je de bezoekers van je website door in ruil voor een kleine commissie dat je ontvangt per klik of bestelling..

Start met dropshipping

Om te kunnen starten met dropshipping heb je een website nodig en een fabrikant met producten. Als je deze producten verkoopt op je website, worden ze direct vanaf de fabriek naar de klant, waardoor jij er verder niet naar om hoeft te kijken.

Maak een online cursus

Heb jij een bepaald talent? Maak dan een cursus! Het maken is misschien wel een flinke klus, maar als dit als dit achter de rug is heb je wel een mooi maandelijks inkomen. Zolang de cursus online staat zullen mensen deze namelijk kopen, waardoor jij geld verdient.

Verkoop foto’s

Dit is eigenlijk hetzelfde idee als het boek en de cursus. Je maakt een keer foto’s, je plaatst ze op een website met stockfoto’s en zolang ze daar op staan blijven mensen ze downloaden en zal jij elke maand een bepaald bedrag aan inkomen ontvangen.

03.

Wat is een passief inkomen?

Passief inkomen

Een van de meest bekende vormen van passief inkomen in 2022 is crypto. Crypto is een vorm van investeren en dat is een passieve manier om een inkomen te genereren. Je bent namelijk niet constant bezig met het kopen en verkopen van munten; je maakt een investering en dan wacht je. Je kan er altijd voor kiezen om bij te kopen of munten te verkopen, maar dit is dus niet iets waar je dag en nacht mee bezig bent. Met een beetje geluk gaat de waarde van een coin steeds verder omhoog totdat je miljonair bent.

Een passief inkomen is natuurlijk superfijn om te hebben, maar er gaat wel wat tijd en/of geld in zitten voordat je het echt een maandelijks inkomen kan noemen. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden als het gaat om passief geld verdienen. Wil je nou meer weten over aandelen, crypto en NFT’s? Check dan ook onze podcast met Jerom hieronder!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

HUSTL Leestip!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Stappenplan voor het maken van een goede planning

Stappenplan voor het maken van een goede planning

Tijdens je werk of als je veel te doen of te regelen hebt, dan is het maken van een planning essentieel. Een planning maken kan ervoor zorgen dat je niets vergeet, geen deadlines mist en dat je alles wat je moet doen ook echt afkrijgt. Het maken van een goede planning...

Tips om verzuim onder ICT’ers te voorkomen

Tips om verzuim onder ICT’ers te voorkomen

Een van de grootste uitdagingen in de ICT-branche is verzuim onder werknemers. Veel ICT'ers zijn dag in dag uit bezig met achter hun computerscherm te zitten, wat kan leiden tot fysieke en mentale uitputting. Het is dus belangrijk om verzuim door deze...

Herontdek focus met bullet journals

Herontdek focus met bullet journals

Voel je je overweldigd en niet gefocust? Ben je op zoek naar een hulpmiddel om je weer op weg te helpen met jouw doelen en doelstellingen? Bullet journals zijn de perfecte oplossing! Hier vind je hoe bullet journals je kunnen helpen de focus te hervinden, je doelen te...