Influencer worden, hoe doe je dat?

door | 24-05-2022 | Exploring

Waar influencers eerst alleen nog maar grote bekendheden waren, kan iedereen tegenwoordig een influencer worden. Alles wat je nodig hebt is een telefoon met een camera en internetverbinding en je bent klaar om je invloed uit te oefenen! Je leest hier alles wat je moet weten over een influencer worden!

01.

Wat is een influencer?

Influencer worden

Een influencer is een invloedrijk iemand die, vaak via social media, potentiële klanten benaderd en kan overtuigen om een bepaald product te kopen. Het is een populaire en hele effectieve marketingvorm geworden. 

Een influencer werkt samen met een bedrijf of merk en promoot daar een product of dienst voor aan. Omdat er vaak opgekeken wordt naar influencers zijn volgers van de influencer eerder geneigd om dat product te kopen of die dienst af te nemen, omdat de positieve review van een influencer voor hen vaak veel waarde heeft.

02.

Influencer worden op Instagram

Veel influencers zijn tegenwoordig te vinden op Instagram en TikTok. Je kan een infuencer worden op Instagram door hier veel aanwezig te zijn en veel volgers te krijgen. Op het moment dat je een groter bereik hebt dan alleen je eigen netwerk, wordt je ook aantrekkelijk voor andere partijen, zoals dus bedrijven en merken. Zij kunnen jou via je DM’s bijvoorbeeld benaderen voor een samenwerking. 

Influencer worden
03.

Influencer worden voor kleding

Influencer worden

Maar er zijn verschillende manieren om influencer te worden. Als je een influencer wilt worden om kleding en sieraden te promoten is het heel gebruikelijk dat je je op een site moet inschrijven. Vaak is er op de website van het kledingmerk een linkje waar je je kan aanmelden. Je krijgt dan meestal een persoonlijke kortingscode. Op het moment dat iemand dan wat besteld en jouw code gebruikt, krijg je een bepaald bedrag uitbetaald.

04.

Micro influencer worden

Een micro influencer is iemand met 10.000 tot 100.000 volgers. Dit is veel minder bereik dan grotere influencers, maar ook deze mensen kunnen interessant zijn voor merken. Want ondanks dat micro influencers een groot bereik hebben, is er vaak een bepaalde niche of thema dat speelt onder de volgers. Een berichtje in deze beperkte groep kan dus veel waardevoller zijn dan voor een breed publiek. 

Influencer worden

Het is tegenwoordig heel makkelijk om influencer te worden - letterlijk iedereen kan het doen! Het is wel belangrijk om te weten dat er bij het zijn van een influencer meer komt kijken dan wat foto’s posten en betaald worden. Je zal je moeten verdiepen in het platform waar je actief bent en een strategie bepalen waar je mee aan de slag gaat. Check ook onze andere blog als je meer wilt weten over influencer marketing!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

HUSTL Leestip!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Stappenplan voor het maken van een goede planning

Stappenplan voor het maken van een goede planning

Tijdens je werk of als je veel te doen of te regelen hebt, dan is het maken van een planning essentieel. Een planning maken kan ervoor zorgen dat je niets vergeet, geen deadlines mist en dat je alles wat je moet doen ook echt afkrijgt. Het maken van een goede planning...

Tips om verzuim onder ICT’ers te voorkomen

Tips om verzuim onder ICT’ers te voorkomen

Een van de grootste uitdagingen in de ICT-branche is verzuim onder werknemers. Veel ICT'ers zijn dag in dag uit bezig met achter hun computerscherm te zitten, wat kan leiden tot fysieke en mentale uitputting. Het is dus belangrijk om verzuim door deze...

Herontdek focus met bullet journals

Herontdek focus met bullet journals

Voel je je overweldigd en niet gefocust? Ben je op zoek naar een hulpmiddel om je weer op weg te helpen met jouw doelen en doelstellingen? Bullet journals zijn de perfecte oplossing! Hier vind je hoe bullet journals je kunnen helpen de focus te hervinden, je doelen te...