[elfsight_social_share_buttons id="1"]

Hoeveel verdien je met Spotify?

door | 12-04-2022 | Exploring

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een Spotify-account, maar lang niet iedereen plaatst ook zelf muziek op de streamingdienst. Ben je dit wel van plan en wil je weten hoeveel inkomen je kan verwachten? Dat en meer lees je hier!

01.

Hoe kan je via Spotify geld verdienen?

Hoeveel verdien je met Spotify?

Je kan geld verdienen door muziek toe te voegen op Spotify. Dit kan je nog niet direct bij de streamingdienst doen, maar er zijn wel muziek distributie partner waarmee je kan samenwerken. Deze kunnen dan voor jou je muziek op Spotify en andere diensten zitten, zoals Apple Music. 

02.

Hoeveel verdien je per Spotify stream?

De meest bekende artiesten ter wereld kunnen niet leven van alleen het geld dat ze verdienen van Spotify streams. Dat is niet omdat ze vaak luxe leven, maar omdat het bedrag laag is. Het gemiddelde bedrag dat je per stream ontvangt ligt namelijk tussen de €0,0026 en €0,0072 in met een gemiddelde van €0,0034. Dit betekent dat je per 1.000 streams €3,40 verdient. 

Het exacte bedrag dat je krijgt hangt af van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan of je muziek gespeeld wordt vanaf een gratis of premium account, hoe lang er is geluisterd, het land van de luisteraar en de afspraken die je hebt gemaakt met je label of muziek distributeur.

Hoeveel verdien je met Spotify?
03.

Inkomsten bekende artiesten op Spotify

Hoeveel verdien je met Spotify?

De meest gestreamde artiest op dit moment is Justin Bieber met 78.116.951 maandelijkse luisteraars, wat zorgt voor een maandelijks inkomen dat minimaal tussen de €203.104 en €562.442 ligt. Dit is een hoog bedrag, maar we kijken nu natuurlijk wel naar de meest gestreamde artiest ter wereld. Als je wat lokaler kijkt naar bekende artiesten in Nederland, zoals Maan, ligt dit bedrag veel lager. Het bedrag dat zij minimaal verdient met 1.555.309 ligt namelijk tussen de €403,80 en €11.198,22. 

Deze bedragen zijn natuurlijk nog steeds niet te vergelijken met wat jij zal verdienen als beginnende artiest op Spotify, maar je krijgt in ieder geval een beeld van wat deze bedragen zijn voor bekende artiesten op de streamingdienst. 

Het is natuurlijk superleuk als je een label of distributeur hebt gevonden en je vanuit die samenwerking ook echt je muziek op Spotify kan zetten, maar het is wel belangrijk om te weten dat het een tijdje zal duren voordat je het aantal streams behaald waar je ook echt een goed inkomen mee kan verdienen. Wil je meer weten over geld verdienen via social media platformen? Check dan ook Hoeveel verdient een YouTuber?

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

HUSTL Leestip!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Slim sparen voor later als ZZP’er

Slim sparen voor later als ZZP’er

De vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap komt met vele voordelen, maar ook met de verantwoordelijkheid om voor je pensioen te zorgen.