Hoe kan je geld verdienen met bloggen?

door | 28-05-2021 | Exploring

Je leest het goed, geld verdienen met bloggen! De afgelopen jaren zijn teksten steeds belangrijker geworden in de ondernemingswereld. Denk maar aan teksten op social media, onder advertenties en alle teksten of artikelen die je op je website plaatst. Als je jouw doelgroep kunt overtuigen met jouw teksten, heb je al een grote stap gezet. Maar hoe verdien je nou geld met bloggen? Wat is het belangrijkste waar je aan moet denken? Dat vertellen wij jou in deze blog!

01.

Geld verdienen met bloggen

Hoe kan je geld verdienen met bloggen?

Het is belangrijk om te weten dat je niet meteen geld verdient met bloggen: dit vergt tijd, energie en geduld. Het duurt dus wel eventjes voordat je geld begint te verdienen. Hoe verdien je dan je geld met bloggen?. Dat kan op veel verschillende manieren. Je kunt een persoonlijke blog schrijven en advertenties daarop plaatsen, maar de kans om hiermee geld te verdienen is klein. De kans wordt groter als je jouw blog over een specifiek onderwerp schrijft waar je advertenties bij kunt plaatsen die daarop aansluiten. De lezer is namelijk al geïnteresseerd in de blog die hij/zij leest en als je op het juiste moment met een aansluitende advertentie komt, trekt je de aandacht van de lezer. Hou er wel rekening mee dat ook dit lang zou kunnen duren.

02.

Manieren om geld te verdienen met bloggen

Er zijn verschillende manieren om met bloggen jouw geld te verdienen. Om je een inzicht te geven, hebben wij deze voor je op een rij gezet.

1.    Google Adsense

Via Google AdSense kun je door middel van advertenties geld verdienen met bloggen. Google Adsense helpt je ontdekken hoeveel je kunt verdienen, geeft alleen de best betalende advertenties weer, sluit de advertentie aan tot jouw doelgroep en jij hebt het voor het zeggen!

2.  Affiliate Marketing

Als je een product of dienst van een bedrijf met affiliate programma promoot, door middel van bijvoorbeeld een review, kun je een commissie krijgen. Je krijgt de commissie als de bezoeker op de link klikt, maar ook als zij overgaan tot verkoop. Wil je meer weten over hoe je dit in kunt zetten? Check onze affiliate marketing blog.

3. Online cursus

De meest succesvolle bloggers creëren vaak ook een online cursus. Dat kan bijvoorbeeld gaan over hun expertise of onderwerpen waarover zij bloggen. Voor toegang kun je een betaling vragen.

4. Webinars

Tijdens webinars geef je interessante informatie en toon je jouw expertise. Je kunt het zien als het lesgeven in een onderwerp waar jij veel over weet of succesvol in bent.

5. Gesponsorde artikelen

Je kunt naast een product of dienst ook verwijzen naar andere artikelen (in ruil voor geld). Zodra je iets kiest wat aansluit tot jouw blog, is de kans groot dat bezoekers op het linkje willen klikken om meer te lezen.

Hoe kan je geld verdienen met bloggen?

6. Artikelen voor andere websites

Je begint een eigen blog niet zomaar: je wil jouw passie voor schrijven omzetten tot een expertise. Je wil jouw kennis en ervaringen delen met de rest. Anderen kunnen minder goed overweg met schrijven en zoeken het liefst naar een copywriter. Je kunt ergens anders jouw blogs schrijven en via deze weg een nog groter publiek verkrijgen.

7. Open je webshop

De functie van een blog is meestal anderen inspireren. Je kunt jouw bedrijf groter maken en mensen daadwerkelijk inspireren door zelf ook producten of diensten te verkopen. Denk aan boeken, cursussen of speciale artikelen.

8. Workshop

Je deelt jouw expertise door middel van bloggen. Zodra je ziet dat een blogartikel goed scoort onder jouw doelgroep, kun je er dieper op ingaan door een workshop erover te geven. Hierbij kun je namelijk vertellen, maar ook laten zien hoe iets te werk gaat. Jouw doelgroep kennen je en vertrouwen je al, waardoor je des te meer reden hebt om een workshop te beginnen.

9. Social media

Via social media kanalen kun je ook geld verdienen. Het is natuurlijk niet hetzelfde als bloggen, maar je kunt wel refereren naar je werk door middel van zelfgemaakte content. Deze social media kanalen zijn van belang om jouw doelgroep te kunnen bereiken, onderhouden en activeren. Je kan hier ook gebruik maken van social media advertising.

Weet je al welke van deze manieren het beste bij je past? Zo niet, bekijk de succesverhalen van deze drie bloggers op Frankwatching! Onze andere blogs over de content business en content marketing kunnen jou ook op weg helpen!

03.

Voor- en nadelen van geld verdienen met bloggen

Net zoals ieder strategie zitten er voor- en nadelen aan. Bloggen kent er ook een aantal, waarmee je misschien wel rekening zou moeten houden:

Exploring Geld verdienen met bloggen
Exploring Geld verdienen met bloggen

Tony de Bree heeft een boek geschreven over hoe je geld kunt verdienen met bloggen. In zijn boek vertelt hij hoe je succesvol kunt worden door te ondernemen binnen het vak waar jij goed in bent. Geld verdienen met jezelf is zeker een HUSTL-aanrader!

Je weet nu hoe belangrijk het kan zijn om goede teksten te hebben. Ga bij jezelf na welke manieren je interessant vindt en of je de voor- en nadelen het de moeite waard vindt. Als je blogt voor het geld zijn de passie en plezier er al snel van af. Vaak zie je dit ook nog eens in je teksten terug. Weet dus of je het daadwerkelijk leuk vindt om teksten te schrijven: je houdt van uitdagingen, verhalen vertellen en experimenteren. Kritiek is voor jou geen probleem. Kun je je hierin vinden? Top! Waar wacht je dan nog op?

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!