HOW-TO GUIDES

EIGEN WEBSHOP STARTEN STAPPENPLAN

Het beginnen van een webshop is veel meer dan alleen het ontwerpen en online zetten van een website. Wil je weten wat er nog meer geregeld moet worden? Je vindt het hier!

LET'S GET STARTED

Zorg ervoor dat je hebt onderzocht of je webshop wel echt een bedrijf is. Het kan namelijk ook een hobby zijn, dus controleer of het aan de criteria voor een bedrijf voldoet.

STAP 1

Check of je webshop een bedrijf is

Het huis waar je in woont kan door de gemeente gebonden zijn aan bepaalde regels wat betreft het hebben van een webshop aan huis. Check wat jouw gemeente hierover zegt.

Check de voorwaarden voor een webshop aan huis

STAP 2

Om een website online te kunnen zetten moet je eerst een domeinnaam registreren en kopen. Deze naam moet uniek zijn want dit wordt het adres van je webshop.

Registreer de domeinnaam voor je webshop

STAP 3

Zodra je een rechtsvorm hebt gekozen is het tijd om je in te schrijven bij de KVK, hier maak je je bedrijf officieel. Let goed op wat je allemaal moet doen voor zo’n inschrijving.

STAP 4

Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel

Door het hebben van je eigen onderneming zul je natuurlijk belasting moeten betalen. Er zijn verschillende soorten belastingen en je zal niet altijd allemaal hoeven te betalen. Kijk dus welke er voor jou gelden.

Kijk welke belastingen je moet betalen

STAP 5

Als ondernemer ben je verplicht een goede administratie bij te houden. Hier hoort informatie over de voorraad en de in- en verkoopkosten bij.

STAP 6

Zorg voor een goede administratie

Er zijn nogal wat wetten en regels verbonden aan het hebben van een webshop. Een voorbeeld daarvan is hoe je de gegevens van je klanten moet bewaren. Check deze dus allemaal en zorg dat je je eraan houdt!

Houd je aan de wetten en regels voor online verkoop

STAP 7

Je wil natuurlijk niet dat er online fraude wordt gepleegd op jouw website. Beveilig je website dus door middel van security programma’s.

Voorkom online fraude

STAP 8

In de algemene voorwaarden laat je de klanten weten wat hun rechten en plichten zijn. Zo weten zij waar ze aan toe zijn en hebben jullie iets om op terug te vallen.

STAP 9

Gebruik algemene voorwaarden

Het verkopen van producten gaat niet zonder eerst goed na te denken over hoe je deze verpakt en wat er op de etiketten moet staan. Er zijn een aantal eisen waar je aan moet voldoen voordat ze de markt op kunnen.

STAP 10

Check de eisen voor producten, verpakkingen en etiketten

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende manieren om te betalen via een webshop. Kies mogelijkheden die vaak gebruikt worden, zodat veel mensen er gebruik van kunnen maken.

STAP 11

Kies welke betaalmethoden je gaat gebruiken

Een webshop keurmerk biedt voordelen. Klanten weten dan dat je een betrouwbare webshop bent; je komt namelijk niet zomaar aan zo’n keurmerk.

Vraag een webshop keurmerk aan

STAP 12

Nu je het volledige stappenplan hebt doorgenomen om je eigen webshop te beginnen zou je alles moeten weten om dit plan officieel te maken.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

BEDRIJF AAN HUIS  STARTEN

DOMEINNAAM REGISTREREN

EIGEN BEDRIJF STARTEN IN 10 STAPPEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE