HOW-TO GUIDES

PARTTIME ONDERNEMEN STAPPENPLAN

Wil jij je eigen bedrijf beginnen maar wil je geen financiële onzekerheid? Dan kan je er voor kiezen om parttime te gaan ondernemen. Het beste van beide werelden bereik je aan de hand van deze stappen!

LET'S GET STARTED

Voor dat je zomaar parttime gaat werken is het belangrijk dat je check of dit binnen je contract mogelijk is. Sommige banen hebben gewoon echt fulltimers nodig.

Check je contract

STAP 1

Bespreek met je werkgever wat de mogelijkheden zijn. Als je minder uren kan en gaat werken, moet je natuurlijk ook rekening houden met dat je ook minder gaat verdienen.

Bespreek je plannen met je werkgever

STAP 2

Weet je zeker dat je echt minder uren wil gaan werken? Hoeveel uur heb je nodig om financieel comfortabel te leven? En hoeveel tijd moet je in je onderneming steken? Zorg dat je dit allemaal goed op een rijtje hebt voordat een beslissing maakt.

Bedenk of je minder uren wilt gaan werken

STAP 3

Als je bij je werkgever alles hebt geregeld is het tijd voor de eerste stap richting jouw eigen onderneming. Vanaf het moment dat je het kantoor van de KVK uitloopt ben je eindelijk een echte ondernemer.

Schrijf je in bij de KVK

STAP 4

Als ondernemer gelden er andere regels voor je dan als werknemer. Dus zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de verschillende belastingen. Dit zijn belangrijke dingen om je in te verdiepen zodat je administratie in orde blijft.

Betaal inkomstenbelasting

STAP 5

Naast je administratie zijn er nog meer belangrijke zaken die je moet regelen. Zorg ervoor dat dingen als je voorraad en andere belangrijke dingen verzekerd zijn, want het kan een hoop geld schelen als er dan toch iets fout gaat.

Overweeg ondernemers-verzekeringen

STAP 6

Door gebruik te maken van een modelovereenkomst kan je bewijzen aan een opdrachtgever dat je een ondernemer zijn. Zo weten zij zeker dat ze met een betrouwbare ondernemer in zee gaan.

Gebruik een modelovereenkomst

STAP 7

Nu je weet wat je te doen staat is het tijd om voor jouw de stap te zetten richting parttime ondernemen! Aan de hand van deze lijst weet je zeker dat je niks vergeet.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

IS ER EEN MARKT  VOOR JE PRODUCT?

EEN RECHTSVORM KIEZEN: OVERZICHT

EIGEN BEDRIJF STARTEN IN 10 STAPPEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE