Online groepen voor ondernemers

door | 26-04-2022 | Marketing

Er zijn veel online groepen voor ondernemers waar je aan kan deelnemen. Ondernemers delen hier hun ervaringen en kunnen elkaar om hulp vragen als ze ergens vastlopen. Het is een mooie plek om te netwerken en kennis op te doen. Je leest hier alles over online groepen!

01.

Online groepen op Facebook

Online groepen

Facebook staat helemaal vol met online groepen voor ondernemers. Wat voor ondernemer je ook bent, er zijn wel een paar groepen die bij je passen. Facebook groepen zijn over het algemeen groepen waar ondernemers op een informele manier met elkaar omgaan. Er worden veel verschillende onderwerpen aangesneden en er worden hier allemaal verschillende soorten vragen gesteld. Wij raden je het aan om aan te sluiten bij een paar van deze groepen, waaronder ZZP’ers & Ondernemers Netwerk, Startende ondernemers en Beginnende ondernemers.

02.

Online groepen op LinkedIn

LinkedIn is natuurlijk een professioneel platform wat veel door ondernemers wordt gebruikt, maar sinds de introductie van LinkedIn groepen zijn veel ondernemers groepen gestart. Dit zijn wel meer formele groepen dan op Facebook die ook op een meer professionele manier ingezet worden. Denk hier bijvoorbeeld meer aan het uitbesteden van opdrachten. Grote online groepen op LinkedIn zijn bijvoorbeeld ZZP Nederland, ZZP, Freelance & Interim opdrachten en Vacaturebank / ZZP Opdrachten.

Online groepen
03.

Online groepen op Discord

Online groepen

Discord werd eerst misschien vooral gebruikt door gamers, maar tegenwoordig zijn hier ook groepen voor ondernemers op te vinden. Het platform is ideaal om te gebruiken voor de interne communicatie binnen je bedrijf, maar met de andere online groepen voor ondernemers heb je al je kennis op een plek. Een voordeel van Discord groepen is dat je verschillende groepen binnen je server kan aanmaken en daardoor categorieën kan creëren waar verschillende onderwerpen besproken kunnen worden. Bekende groepen op Discord zijn IIT(BHU) Entrepreneurship Forum, Entrepreneur Paradise en onze eigen HUSTL Community

04.

Online groepen maken

Het is supermakkelijk om zelf een online groep aan te maken! Zowel op Facebook, LinkedIn en Discord is er een zichtbare knop waar je op kan klikken om je eigen groep te starten. De uitdaging ligt vooral bij het vinden van mensen die de groep willen joinen en zorgen dat er interactie komt binnen de groep. Dat zal vooral in het begin namelijk niet vanzelf gaan!

Online groepen zijn heel handig, zowel voor startende als voor ervaren ondernemers. Openbare groepen zijn gratis, dus probeer er zoveel mogelijk te joinen. Je kan er altijd kennis en/of opdrachten uit te halen. Blijkt het uiteindelijk niet iets voor jou te zijn? Dan kan je de groep natuurlijk altijd verlaten! Bekijk ook onze andere blog over het maken en beheren van Facebook groepen

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

De kracht van copywriting

De kracht van copywriting

Benut jij al de kracht van copywriting? En hoe word je nou zelf een goede copywriter? Hier vind je de antwoorden op deze vragen!

Hoe begin je met SEA?

Hoe begin je met SEA?

Wil je met jouw website bovenaan de zoekmachines staan en meer verkeer halen naar jouw website? Dan is SEA wellicht een oplossing voor je website. Maar wat houdt SEA precies in? En hoe begin je ermee? Wij leggen het uit.SEA Wat is SEA?Een snelle manier om bovenaan de...

Etsy shop openen, hoe doe je dit?

Etsy shop openen, hoe doe je dit?

Wil je een Etsy shop openen? Het is makkelijker dan je denkt! Hier vind je alles wat je moet weten over het openen van je eigen Etsy shop.