Etsy shop openen, hoe doe je dit?

door | 17-05-2022 | Marketing

Heb je altijd al een eigen winkeltje willen hebben? Met Etsy kan je supermakkelijk je eigen online shop openen en je eigen producten verkopen! In deze blog vind je alles dat je moet weten over het openen en verkopen van je eigen creaties.

01.

Wat is Etsy?

Etsy is een online platform waar je je eigen winkeltje kan openen. Je kan de winkeltjes zien als allemaal kleine winkelkraampjes waar mensen hun (zelfgemaakte) producten aanbieden. Wereldwijd zijn er nu miljoenen mensen die een Etsy shop hebben en zowel fysieke als online producten te koop aanbieden.

Etsy shop
02.

Etsy shop openen

Etsy shop

Als je een account hebt aangemaakt, kan je makkelijk je shop openen door onder je profiel te klikken op Sell on Etsy. Via de Open your Etsy shop knop kan je door de stappen te volgen en je persoonsgegevens in te vullen je shop openen. Je kan dan voor producten toevoegen aan je shop, omschrijvingen toevoegen en prijzen invullen.

03.

Etsy shop openen kosten

Het openen van een Etsy shop is helemaal gratis. Het toevoegen van listings niet; dit kost €0,20 per listing. Dit zou betekenen dat je voor 10 listings €2,00 kwijt bent, dus dat valt eigenlijk wel mee. Al helemaal je je bedenkt dat je dit bedrag weer snel terugverdient. Een listing verloopt na 4 maanden en het vernieuwen kost dan ook weer €0,20. Je kan instellen of je listings automatisch wilt laten vernieuwen of niet. 

Etsy shop
04.

Etsy shop belasting

Of je belasting moet betalen over de inkomsten die je verdient met Etsy hangt af van de hoogte hiervan. Als meer dan €4,50 verdient per uur, €150 per maand of €1.500 per jaar hoef je geen belasting te betalen. Verdien je meer, kan het zijn dat je gezien wordt als ondernemer en dat je je dus moet inschrijven bij de KVK en belasting moet betalen aan de Belastingdienst.

Het openen van een Etsy shop is vrij simpel. Het echte werk begint pas als je shop geopend is en de orders binnenstromen. Het is dus wel belangrijk om je inkomsten in de gaten te houden en regelmatig te checken of je inmiddels misschien wel belasting moet betalen.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

De kracht van copywriting

De kracht van copywriting

Benut jij al de kracht van copywriting? En hoe word je nou zelf een goede copywriter? Hier vind je de antwoorden op deze vragen!

Hoe begin je met SEA?

Hoe begin je met SEA?

Wil je met jouw website bovenaan de zoekmachines staan en meer verkeer halen naar jouw website? Dan is SEA wellicht een oplossing voor je website. Maar wat houdt SEA precies in? En hoe begin je ermee? Wij leggen het uit.SEA Wat is SEA?Een snelle manier om bovenaan de...