Waar moet je op letten bij het kopen van een zakelijke telefoon?

door | 1-03-2022 | Exploring

Ga jij een zakelijke telefoon kopen? Lees dan deze 6 tips. Zo bespaar je geld en haal je meer uit je mobiel.

Een zakelijke telefoon is in principe hetzelfde als een normale telefoon, maar er zijn een aantal dingen waar je extra op kunt letten. Hierdoor heb je een goedkopere telefoon, haal je meer uit je telefoon met de beste accessoires en kom je professioneel over. Aan de hand van 5 tips krijg je een goed beeld van waar je bij een zakelijke telefoon kopen en gebruiken rekening mee moet houden. Haal je voordeel hieruit, en lees verder.

1. Telefoonhoesje kopen

Een goede mobiele telefoon is tegenwoordig net zo duur als een laptop. Waarom dan wel voor je laptop een goede hoes kopen en niet voor je mobiel? De voordelen van telefoonhoesjes kopen gaan met name om schade voorkomen. Voor een ondernemer is dit heel belangrijk. Wanneer je jouw mobiel weer wilt verkopen, krijg je er een stuk meer voor als deze geen krassen heeft. Een slimme ondernemer beschermt zijn investering en ruilt zijn mobiel op tijd in voor een maximale waarde en minimale afschrijving. Ook als je een refurbished mobiel koopt, gaat dit op. Gelukkig kun voor oudere mobieltjes nog steeds hoesjes kopen, zoals het nog altijd populaire iPhone 11 hoesje.

2. Koop je mobiel en accessoires met een factuur

Als jouw onderneming BTW mag verrekenen, dan heb je eigenlijk gewoon 21% korting. Als bedrijf mag je namelijk de BTW die je uitgeeft verrekenen met de BTW die jij op jouw uitgaande facturen rekent. Bovendien kun je de factuur van uitgaven van je inkomsten aftrekken voor je inkomstenbelasting. Je bespaart daarmee dus nogmaals! Dit maakt het slimmer om je mobiel, telefoonhoesje en andere accessoires nieuw te kopen met factuur.

3. Dual sim

Nog een tip voor ondernemers en zeker voor zzp’ers. Het kan namelijk goed zijn dat je jouw mobiel zowel privé als zakelijk gebruikt. Om toch twee nummers te hebben, kies je een dual sim telefoon. Zelfs een goedkope mobiel is er tegenwoordig al met dual sim technologie. Dit kan met een fysieke sim kaart zijn, maar ook met eSim. Verdiep je hier verder in als jij twee nummers op één mobiel wilt gebruiken. Het voorkomt dat je twee mobieltjes bij je hebt. Maar check wel voor aanschaf of je bij de telefoon die jij op het oog hebt met dual sim ‘do not disturb’ mode aan kunt zetten. Anders word je op vakantie alsnog gebeld!

4. Accessoires bij je mobiel kopen

Het telefoonhoesje hebben we net al genoemd. Maar er zijn nog veel meer handige accessoires voor zakelijk mobiel gebruik. Denk aan een draadloze lader en een bureauhouder voor gebruik in kantoor, of draadloze oortjes voor gebruik onderweg of buiten de deur. Er bestaan zelfs mobiele projectors om bijvoorbeeld een presentatie te geven. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle handige zakelijke apps!

5. Zakelijke apps

Wanneer je een vastgeroeste Android of Apple gebruiker bent, dan kun je beter naar punt 5 doorgaan. Maar ga je kiezen tussen Android of iPhone? Dan is het goed om te kijken welke apps beschikbaar zijn. Niet alle uitgevers maken zowel iPhone apps als Android apps. Is er een bepaalde app die je wilt gebruiken? Dan kan dit zomaar een doorslag geven of je voor iPhone of Android kiest.

6. Goede camera

We hebben het gehad over een telefoon en accessoires kopen en je keuze voor een Android of Apple telefoon, voor dit laatste punt is er nog één aspect onbesproken gebleven. Dat zijn namelijk de technische specificaties. Met name de camera is belangrijk. Moet je veel videobellen met je mobiel? Dan is een goede camera onmisbaar. Minder goed audio kun je opvangen met goede draadloze oortjes, maar een goede camera moet in je telefoon zitten. Over het algemeen is de camera van Samsung bijzonder goed!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Stappenplan voor het maken van een goede planning

Stappenplan voor het maken van een goede planning

Tijdens je werk of als je veel te doen of te regelen hebt, dan is het maken van een planning essentieel. Een planning maken kan ervoor zorgen dat je niets vergeet, geen deadlines mist en dat je alles wat je moet doen ook echt afkrijgt. Het maken van een goede planning...

Tips om verzuim onder ICT’ers te voorkomen

Tips om verzuim onder ICT’ers te voorkomen

Een van de grootste uitdagingen in de ICT-branche is verzuim onder werknemers. Veel ICT'ers zijn dag in dag uit bezig met achter hun computerscherm te zitten, wat kan leiden tot fysieke en mentale uitputting. Het is dus belangrijk om verzuim door deze...

Herontdek focus met bullet journals

Herontdek focus met bullet journals

Voel je je overweldigd en niet gefocust? Ben je op zoek naar een hulpmiddel om je weer op weg te helpen met jouw doelen en doelstellingen? Bullet journals zijn de perfecte oplossing! Hier vind je hoe bullet journals je kunnen helpen de focus te hervinden, je doelen te...