Vlot van start: regel deze zaken vóór de opening van een nieuw kantoor

door | 9-08-2023 | Exploring

Het is zover - je hebt de sprong gewaagd en je eigen kantoorruimte gaat binnenkort de deuren openen. Maar, er zijn nog wel een paar zaken die je moet regelen voordat jouw kantoor echt van start kan gaan. In dit artikel benoemen we enkele cruciale stappen die je moet nemen voor een soepele en succesvolle lancering van jouw kantoor.

1.

Regels en voorschriften: vergunningen en licenties

Voordat je de deuren opent, moet je er zeker van zijn dat je voldoet aan alle lokale wetten en voorschriften. Controleer welke vergunningen en licenties vereist zijn voor jouw bedrijfstype en locatie. Dit kan variëren afhankelijk van de aard van je activiteiten, zoals bouwvergunningen, gezondheids- en veiligheidscertificaten en specifieke zakelijke vergunningen. Door deze zaken vooraf in orde te maken, vermijd je potentiële juridische complicaties in de toekomst.

2.

De basis: infrastructuur en inrichting

Voordat je jouw eerste klanten kunt verwelkomen, moet de basis stevig staan. Zorg ervoor dat de infrastructuur van je kantoor op orde is. Dit omvat niet alleen de benodigde elektriciteit, internet en water, maar ook praktische zaken zoals meubilair, telefoonlijnen en printers. Wacht ook niet te lang met een rolcontainer huren: juist tijdens de verhuizing zal je veel afval produceren. Maak een goede inschatting van hoeveel afval je kantoor zal produceren per week of maand en zorg dat je de juiste maat rolcontainer hiervoor huurt. Een goed georganiseerde en functionele kantooromgeving draagt bij aan efficiëntie en productiviteit.

3.

Een gastvrij welkom: klantgerichtheid en klantenservice

Wanneer je kantoor eenmaal operationeel is, draait alles om de ervaring van je klanten. Zorg ervoor dat je een gastvrije en professionele omgeving creëert waar klanten zich welkom en gewaardeerd voelen. Train je medewerkers in uitstekende klantenservice en zorg ervoor dat ze goed op de hoogte zijn van de diensten en producten die je aanbiedt. Een positieve eerste indruk kan het begin zijn van langdurige zakelijke relaties.

4.

Netwerk en marketing: zichtbaarheid en groei

Hoewel je kantoor wellicht nog maar net open is, is het nooit te vroeg om aan je zichtbaarheid en marketing te werken. Bouw een sterke online aanwezigheid op via sociale media en een professionele website. Overweeg ook om deel te nemen aan lokale zakelijke evenementen en netwerkbijeenkomsten om je merk te promoten en waardevolle connecties te leggen. Het opbouwen van een solide klantenbestand vergt tijd, dus begin zo snel mogelijk met het vergroten van je bereik.

Direct mailing

5.

Op naar succes: bereid je voor op een glansrijke start

Het openen van jouw kantoor is een flinke mijlpaal die zorgvuldige planning en voorbereiding vereist. Zorg ervoor dat je de infrastructuur op orde hebt, de vereiste vergunningen hebt verkregen, een klantgerichte houding hanteert en actief werkt aan je zichtbaarheid. Door deze stappen te volgen, leg je een stevige basis voor een vlotte start en een succesvolle toekomst voor jouw kantoor.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen