Tips om verzuim onder ICT’ers te voorkomen

door | 14-02-2023 | Exploring

Een van de grootste uitdagingen in de ICT-branche is verzuim onder werknemers. Veel ICT'ers zijn dag in dag uit bezig met achter hun computerscherm te zitten, wat kan leiden tot fysieke en mentale uitputting. Het is dus belangrijk om verzuim door deze werkomstandigheden te voorkomen. Hieronder vind je een aantal tips die daarbij kunnen helpen.

01.

Ergonomische bureaustoelen

Een ergonomische bureaustoel is van groot belang voor de gezondheid van ICT'ers. Deze stoelen zijn speciaal ontworpen om te zorgen voor comfort en ondersteuning tijdens het werk. Hierdoor kan vermoeidheid en rugpijn voorkomen worden, waardoor werknemers langer productief blijven. Ook helpt het om blessures te vermijden en helpt het ze ook bij het herstel van bestaande klachten. In de webshop van Officecity vind je een ruim aanbod ergonomische bureaustoelen voor een gezonde en comfortabele werkhouding.

02.

Regelmatige pauzes nemen

Het is belangrijk om regelmatig pauzes te nemen tijdens het werk. Dit geeft de ogen even rust van het scherm en zorgt ervoor dat spieren en gewrichten kunnen bewegen en ontspannen. Een ergonomische bureaustoel is hier geen uitzondering op. Een korte wandeling, rek- en strekoefeningen of gewoon even weg van het scherm zijn voorbeelden van hoe pauzes genomen kunnen worden.

03.

Balans tussen werk en privé

Een goede balans tussen werk en privé is essentieel voor het voorkomen van verzuim. Werknemers moeten zich niet alleen op hun werk richten, maar ook tijd vrijmaken voor hun persoonlijke leven. Dit kan helpen om te voorkomen dat ze overspannen raken en het verbetert ook hun motivatie en productiviteit op de werkvloer.

04.

Flexibele werktijden

Flexibele werktijden kunnen helpen om verzuim te voorkomen door werknemers meer controle te geven over hun werk-privébalans. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ze een paar uur eerder of later kunnen beginnen, afhankelijk van hun persoonlijke situatie. Dit zorgt ervoor dat ze verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen tijd en het maakt hen ook meer betrokken bij hun werk.

05.

Gezonde levensstijlen op werk

Bovendien kunnen bedrijven ook andere maatregelen nemen, zoals het aanbieden van gezonde maaltijden en snacks, het organiseren van teambuilding activiteiten en het bieden van gezondheids- en wellnessprogramma's. Dit kan bijdragen aan een positieve en gezonde werkomgeving en helpt werknemers om het beste uit zichzelf te halen.

06.

Open communicatie en weinig hiërarchie

Tot slot is het belangrijk om open communicatie te bevorderen tussen werknemers en leidinggevenden. Als werknemers zich gehoord en gesteund voelen, zijn ze meer geneigd om productiever en gezonder te blijven. Bedrijven moeten daarom proactief luisteren naar de zorgen en behoeften van hun werknemers en hen ondersteunen waar nodig.

Met bovenstaande tips voorkom je verzuim

Om verzuim onder ICT'ers te voorkomen, is het belangrijk om te investeren in een ergonomische bureaustoel voor iedere werknemer, regelmatige pauzes te nemen, een balans te vinden tussen werk en privé en flexibele werktijden aan te bieden. Daarbovenop helpt ook een gezonde werkomgeving en open communicatie tussen werkgever en -nemer. Dit kan bijdragen aan het voorkomen van vermoeidheid en burn-out en om werknemers te voorzien van de juiste ondersteuning zodat ze productief en gezond te blijven.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Stappenplan voor het maken van een goede planning

Stappenplan voor het maken van een goede planning

Tijdens je werk of als je veel te doen of te regelen hebt, dan is het maken van een planning essentieel. Een planning maken kan ervoor zorgen dat je niets vergeet, geen deadlines mist en dat je alles wat je moet doen ook echt afkrijgt. Het maken van een goede planning...

Herontdek focus met bullet journals

Herontdek focus met bullet journals

Voel je je overweldigd en niet gefocust? Ben je op zoek naar een hulpmiddel om je weer op weg te helpen met jouw doelen en doelstellingen? Bullet journals zijn de perfecte oplossing! Hier vind je hoe bullet journals je kunnen helpen de focus te hervinden, je doelen te...

Contentmarketing en SEO trends om in de gaten te houden

Contentmarketing en SEO trends om in de gaten te houden

Contentmarketing heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een effectieve strategie om bezoekers aan te trekken, klanten te genereren, conversies te verbeteren en omzet te verhogen. Het mooie van contentmarketing is dat het in vele vormen beschikbaar is. Van podcasts...