Ondernemen vanuit huis: je perfecte thuiskantoor!

door | 19-10-2023 | Exploring

Na de pandemie is ondernemen vanuit huis steeds populairder geworden. Hoe jij je thuiskantoor inricht heeft invloed op je werkprestaties en het succes van je onderneming.  Er zijn een heleboel dingen die je eenvoudig kunt aanpassen om je werkomgeving slimmer in te richten. Ben jij benieuwd naar deze verbeteringen? Lees dan verder voor tips over hoe je jouw kantoor het beste inricht!

Apparatuur

Efficiënter te werk gaan gaat vaak gepaard met behulp van technologie. Apparaten zoals een laptop, computer of eigen Epson printer zijn onmisbaar in je thuiskantoor. Op deze manier kun je efficiënt werken, printen, scannen en meer. Als (online) ondernemer kun je eigenlijk niet meer zonder.

Bureau en bureaustoel

Hoe je werkomgeving in of aan huis inricht, is van invloed op de prestaties van je onderneming. Het is belangrijk dat je de ruimte inricht zodat het je concentratie en motivatie bevordert. Dit begint bij een goed bureau en een comfortabele bureaustoel. Kies altijd voor een ergonomische bureaustoel om in een gezonde houding te werken. Je zou daarnaast voor een zit-sta-bureau kunnen kiezen, zodat je ook af en toe kunt staan. Dit is ideaal!

Lichtinval

Daarbij is lichtinval belangrijk, kies dus bij voorkeur voor een ruimte met een raam. Weinig daglicht kan namelijk leiden tot vermoeidheid. Maar let wel op: te veel daglicht kan juist weer leiden tot hoofdpijn. De lichtinval kun je eventueel beïnvloeden met raambekleding. Denk bijvoorbeeld aan jaloezieën, lamellen of andere soorten raambekleding waarmee je de lichtinval kunt regelen. Het beste is om je bureau zo dicht mogelijk bij het raam te plaatsen.

Kleuren

Speel met kleur. De kleuren in jouw thuiskantoor hebben invloed op jouw onderneming. Kies deze daarom bewust uit. Over het algemeen geldt dat de kleur blauw productiviteit versterkt en groen juist kalmeert. Lichte tinten zoals wit, beige en grijs kunnen rustgevend werken en helderheid bieden, maar deze kleuren kunnen ook een ‘depressieve werking’ met zich meebrengen. Kies dus verstandig!

Akoestiek

Akoestiek heeft ook invloed op de ruimte. Plaats de meubels tegen wanden van andere ruimtes waar geluid vandaan kan komen. Dit werkt namelijk geluidsdempend. Natuurlijk kun je ook kiezen voor wandpanelen. Deze isoleren niet alleen, maar zien er ook nog eens fantastisch uit. Een dik vloerkleed maakt ook al een groot verschil. Zo kun jij je optimaal concentreren!

Creativiteit en motivatie

Kies voor details die passen in jouw kantoor om een boost te geven aan je creativiteit en motivatie. Voorbeelden van handige objecten zijn schrijf- of memoborden, een kalender en een klok. Gebruik niet al te veel details, zodat de ruimte ook opgeruimd blijft. Met deze tips zul jij een perfect thuiskantoor kunnen inrichten waar je productief te werk kunt gaan!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Slim sparen voor later als ZZP’er

Slim sparen voor later als ZZP’er

De vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap komt met vele voordelen, maar ook met de verantwoordelijkheid om voor je pensioen te zorgen.