Kartonnen dozen: de beste manier om jouw product te verpakken

door | 10-11-2022 | Exploring

Als je op zoek bent naar een betaalbare en milieuvriendelijke manier om jouw product te verpakken, hoef je niet verder te zoeken dan kartonnen dozen. Kartonnen dozen bieden veel voordelen voor jouw bedrijf en het milieu. 

01.

De voordelen van kartonnen dozen

Kartonnen dozen zijn sterk en duurzaam, maar toch licht van gewicht en gemakkelijk op te bergen, waardoor ze een ideale optie zijn voor bedrijven van elke omvang. Daarnaast zijn ze relatief goedkoop, waardoor je geld kan besparen, en bieden ze genoeg bescherming, waardoor je producten onbeschadigd aankomen op hun eindbestemming.

Verder zijn kartonnen dozen een milieuvriendelijke optie zijn die je kan helpen om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. Ze zijn ook recyclebaar, dus je draagt je je steentje bij aan het milieu. Bovendien zijn kartonnen verpakkingen zeer veelzijdig en kunnen ze voor veel verschillende producten worden gebruikt.

02.

De verschillende soorten kartonnen dozen

Er zijn veel verschillende soorten kartonnen dozen die worden gebruikt voor het verpakken van producten. Afhankelijk van de grootte en het gewicht van het product dat je wilt verzenden, kan je een doos kiezen die bij goed jou past. De meest gebruikte doos is de golfkartonnen doos. Deze zijn beschikbaar in zowel een enkele als dubbele laag, zijn lichtgewicht en stevig. Bij Profipack kan je ook tweedehands dozen kopen; die zijn goedkoop én duurzaam!

Naast de standaard kartonnen verpakkingen kan je onder andere ook kiezen voor palletdozen en paraatdozen. De palletdozen zijn precies groot genoeg voor een pallet en zijn sterk genoeg om elk product veilig over te brengen. De paraatdozen, ook wel dekseldozen, zijn tweedelige dozen die over elkaar heen schuiven. Dit zijn compacte en stevige dozen, ideaal voor kleinere producten.

01.

Tips voor het verpakken en verzenden van producten in kartonnen dozen: hoe zorg je ervoor dat je producten veilig aankomen

Als het gaat om het verzenden van producten in kartonnen dozen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je producten veilig aankomen. Hier zijn een paar tips:

  1. Kies de juiste maat doos. Je wilt er zeker van zijn dat de doos groot genoeg is om jouw product(en) goed te passen, maar niet te groot zodat het moeilijk is om deze te sluiten en te verzegelen.
  2. Pak de doos stevig in. Vul eventuele lege ruimtes met verpakkingsmateriaal zoals noppenfolie of piepschuimpinda's, zodat uw product(en) niet gaan schuiven tijdens verzending.
  3. Sluit de doos goed af. Gebruik voldoende tape om de doos af te sluiten en zorg ervoor dat alle naden goed zijn afgedicht. Je wilt niet dat je product(en) eruit vallen tijdens het transport!
  4. Label de doos duidelijk. Zo is het duidelijk van wie het pakket komt en weet je zeker dat het bij het postkantoor ook goed gesorteerd wordt, zodat het zo snel mogelijk op de bezorglocatie aankomt.

Het is belangrijk dat je bij het kiezen van de juiste kartonnen dozen voor jouw bedrijf rekening houd met de grootte en het gewicht van je product, welke duurzame optie bij jou past, hoeveel producten je moet verzenden en de kosten. Met deze factoren in gedachten, kan je jouw opties verfijnen en de beste dozen voor je bedrijf kiezen.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Stappenplan voor het maken van een goede planning

Stappenplan voor het maken van een goede planning

Tijdens je werk of als je veel te doen of te regelen hebt, dan is het maken van een planning essentieel. Een planning maken kan ervoor zorgen dat je niets vergeet, geen deadlines mist en dat je alles wat je moet doen ook echt afkrijgt. Het maken van een goede planning...

Tips om verzuim onder ICT’ers te voorkomen

Tips om verzuim onder ICT’ers te voorkomen

Een van de grootste uitdagingen in de ICT-branche is verzuim onder werknemers. Veel ICT'ers zijn dag in dag uit bezig met achter hun computerscherm te zitten, wat kan leiden tot fysieke en mentale uitputting. Het is dus belangrijk om verzuim door deze...

Herontdek focus met bullet journals

Herontdek focus met bullet journals

Voel je je overweldigd en niet gefocust? Ben je op zoek naar een hulpmiddel om je weer op weg te helpen met jouw doelen en doelstellingen? Bullet journals zijn de perfecte oplossing! Hier vind je hoe bullet journals je kunnen helpen de focus te hervinden, je doelen te...