Hoe bepaal je welke patchkast je nodig hebt?

door | 9-11-2022 | Exploring

Als u op zoek bent naar een betaalbare en gemakkelijke manier om je kantoor te organiseren, dan is een patchkast de perfecte oplossing! Met zoveel verschillende stijlen en maten om uit te kiezen, zal je zeker de perfecte vinden voor jouw behoeften. Bovendien zijn ze eenvoudig in te stellen en te gebruiken, zodat je binnen de kortste keren kunt beginnen met het organiseren van je ruimte!

01.

Wat zijn patchkasten?

patchkast

Een patchkast is een type netwerkkast die wordt gebruikt voor het beheren en ordenen van netwerkkabels. Patchkasten zijn meestal gemaakt van metaal of plastic en hebben verschillende functies waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in datacenters en andere netwerkomgevingen. 

Patchkasten zijn een essentieel onderdeel van elk datacenter of high-density netwerkomgeving, maar kunnen ook makkelijk gebruikt worden op kleinere locaties, zoals in huis of op kantoor. Een patchkast biedt een handige manier om netwerkkabels te beheren en te organiseren en ze kunnen ook ruimte besparen door meerdere kabelverbindingen op één centrale locatie te consolideren.

02.

Verschillende soorten patchkasten

Er zijn veel verschillende soorten patchkasten op de markt. Ze variëren van kleine, eenvoudige eenheden tot grote, complexe eenheden. Patchkasten zijn er in verschillende soorten en maten, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen voor jouw behoeften.

Het meest voorkomende type patchkast is de aan de muur gemonteerde unit. Deze eenheden worden meestal gebruikt in kleine netwerken. Patchkasten voor wandmontage zijn eenvoudig te installeren en kunnen op elk type wand worden gemonteerd.

Een ander populair type patchkast is de staande unit. Op de grond staande patchkasten zijn groter dan aan de muur gemonteerde units en worden doorgaans gebruikt in middelgrote tot grote netwerken. Op de vloer staande patchkasten bieden meer ruimte voor netwerkapparatuur en kabels.

Patchpanelen zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Patchpanelen worden meestal gebruikt in combinatie met patchkasten.

03.

Hoe je de juiste patchkast kiest

Als het gaat om het kiezen van de juiste patchkast voor je bedrijf, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste, hoe groot is je netwerk? Dit bepaalt namelijk het aantal poorten dat je nodig heeft op uw patchkast. Ten tweede, welk type netwerkkabel gebruik je? Er zijn veel verschillende soorten netwerkkabels en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Tot slot, wat is je budget? Patchkasten kunnen in prijs variëren van een paar honderd dollar tot enkele duizenden, dus het is belangrijk om er een te vinden die voldoet aan al je eisen, maar ook binnen je budget past. Zo zijn op de grond staande patchkasten zijn duurder en nemen meer ruimte in beslag, maar ze zijn gemakkelijker te installeren. Ten slotte moet je beslissen of je een voorgemonteerde of doe-het-zelf (DIY) patchkast wilt. Voorgemonteerde patchkasten zijn duurder en worden geleverd met alle benodigde accessoires, maar ze zijn gemakkelijker te installeren.

Bij het bepalen welke patchkast je nodig heeft, is het belangrijk om rekening te houden met de capaciteit, het type kabels en het aantal poorten dat je nodig hebt. Met zoveel opties op de markt, is er zeker een patchkast die aan jouw specifieke behoeften voldoet. Je zal snel de perfecte patchkast vinden!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Stappenplan voor het maken van een goede planning

Stappenplan voor het maken van een goede planning

Tijdens je werk of als je veel te doen of te regelen hebt, dan is het maken van een planning essentieel. Een planning maken kan ervoor zorgen dat je niets vergeet, geen deadlines mist en dat je alles wat je moet doen ook echt afkrijgt. Het maken van een goede planning...

Tips om verzuim onder ICT’ers te voorkomen

Tips om verzuim onder ICT’ers te voorkomen

Een van de grootste uitdagingen in de ICT-branche is verzuim onder werknemers. Veel ICT'ers zijn dag in dag uit bezig met achter hun computerscherm te zitten, wat kan leiden tot fysieke en mentale uitputting. Het is dus belangrijk om verzuim door deze...

Herontdek focus met bullet journals

Herontdek focus met bullet journals

Voel je je overweldigd en niet gefocust? Ben je op zoek naar een hulpmiddel om je weer op weg te helpen met jouw doelen en doelstellingen? Bullet journals zijn de perfecte oplossing! Hier vind je hoe bullet journals je kunnen helpen de focus te hervinden, je doelen te...