Goed starten als beginnende ondernemer doe je zo

door | 24-10-2023 | Exploring

Je hebt je onderneming ingeschreven bij de KVK en je beseft je plots: nu ben ik een echte ondernemer. Het is ongetwijfeld een bijzonder spannend moment voor jou. Dit geldt zeker voor mensen die besluiten om fulltime te ondernemen, want je loopt dan natuurlijk bepaalde risico’s en er komt veel op je af. Met de tips uit dit artikel ga je als ondernemer voor een goede start! 

1.

Huur een gedeeld kantoor 

Het is allereerst belangrijk om een goede werkplek te regelen. Natuurlijk kun je thuis werken, maar dit is om verschillende redenen soms onpraktisch. Misschien heb je kinderen en dan ben je constant afgeleid. Daarnaast is het ook fijn om privé en werk gescheiden te houden en daarom is kantoorruimte in Amsterdam West huren voor de beginnende ondernemer dan ook verstandig. 

Als beginnende ondernemer wil je aan het begin echter niet te veel geld investeren en daarom wil je natuurlijk dat de huur niet te hoog is. Je kunt dan ook een werkplek in een gedeeld kantoor huren. Dat is vaak goedkoper en het is om meerdere redenen ook handig.

In de eerste plaats ben je dan constant voorzien van een koffieautomaat en je kunt ook gebruikmaken van de vergaderruimte. Daarnaast werk je dan met andere mensen in een ruimte en dat is vaak ook gezellig. Je bent namelijk niet afhankelijk van elkaar en daarom heb je al snel een goede sfeer. 

2.

Focus je voornamelijk op de kernactiviteiten 

Als startende ondernemer komt er veel op je af, maar toch is het aan te raden om je voornamelijk op de kernactiviteiten te richten. Anders is het namelijk moeilijk om als ondernemer van de grond te komen. Je hebt in vrijwel elke sector met veel concurrentie te maken, want er zijn tegenwoordig veel ondernemers actief in Nederland. 

Daarom is het belangrijk om andere zaken uit te besteden aan mensen die er veel verstand van hebben. Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van je websites voor zoekmachines, de administratie en verscheidene andere zaken die je als ondernemer ook moet regelen. 

Je bent weliswaar geld kwijt aan experts die het voor je doen, maar tegelijkertijd houd je meer tijd over en je hoeft ook niet het wiel opnieuw uit te vinden. Je bespaart dus dubbel en die tijd kan je als startende ondernemer zeker gebruiken.

3.

Het belang van een unieke identiteit 

Als ondernemer is het ook van belang om veel tijd aan je imago te besteden. Elk mens is uniek en wanneer je je profileert als ondernemer, dan zullen klanten je sneller opmerken. Op die manier ben je de concurrentie te slim af en dat is natuurlijk goed voor je onderneming. Daarnaast is het handig om veel tijd aan een uniek design te besteden, maar tegelijkertijd moet je ook met originele slogans komen en op andere manieren creatief zijn.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Slim sparen voor later als ZZP’er

Slim sparen voor later als ZZP’er

De vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap komt met vele voordelen, maar ook met de verantwoordelijkheid om voor je pensioen te zorgen.