3 redenen om als startende ondernemer kantoorruimte te huren

door | 28-07-2023 | Exploring

In Nederland tellen we ongelooflijk veel ondernemers. Steeds meer mensen stappen uit loondienst en beginnen een eigen bedrijf(je). Zodra je deze grote stap waagt, hoop je natuurlijk ook snel resultaat te boeken. Om dit te realiseren is het echter wel belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft. Een duidelijk plan hebt voor jouw bedrijf. Misschien vraag je jezelf ook af of je jouw bedrijf vanuit huis gaat runnen of dat het toch slimmer zal zijn om kantoorruimte te huren.

Afgezien van de kosten kan een eigen kantoorruimte voor startups ongelooflijk interessant zijn. In dit artikel geven we drie redenen om als startende ondernemer kantoorruimte te huren.

1.

Betaalbaar

Veel ondernemers beseffen niet dat een kantoorruimte in Amsterdam-Oost of op andere plekken binnen de Randstad betaalbaar kan zijn. Natuurlijk zijn er ook heel dure plekken te huren, maar als je niet al te veeleisend bent, dan is er genoeg te vinden. Bovendien zijn er ook verschillende mogelijkheden als starter. Zo hoef je niet direct een geheel eigen ruimte te huren, maar hij kan ook gedeeld worden met andere (beginnende) ondernemers. Op die manier kunnen jullie niet alleen de kosten delen, maar stiekem ook nog eens heel veel met elkaar delen. Bovendien zijn deze contracten vaak erg flexibel. Lukt het dus niet om het bedrijf van de grond te krijgen? Dan kun je hier weer gemakkelijk van afzien. Je zit nergens voor zeer lange tijd aan vast.

2.

Professionele uitstraling

Is het de bedoeling dat je ook klanten persoonlijk gaat ontvangen? Dan is het natuurlijk een beetje vreemd om ze in een kantoortje op zolder uit te nodigen. Dit doet af aan jouw professionele uitstraling. Als je een fysiek kantoor hebt om mensen te ontvangen, dan geeft dit direct een veel betere indruk.

Wist je dat je bovendien niet eens verplicht hoeft te zijn om een kantoor fulltime te huren? Er bestaat ook zoiets als flexibel huren. Hierbij huur je enkel de ruimte wanneer jij dat wilt. Dat kan voor een dag, een week, een maand of zelfs maar een paar uur zijn. Je kunt ook enkel een vergaderzaal huren. Er is dus veel meer mogelijk dan je nu misschien denkt. Dit geldt zowel voor Amsterdam als alle andere grote plaatsen in ons land. Bekijk maar eens wat het aanbod is bij jou in de buurt.

3.

Privé en zakelijk gescheiden houden

Het is als ondernemer zeker niet altijd gemakkelijk om privé en zakelijk gescheiden te houden. Integendeel zelfs. Het lukt je niet altijd om de deur achter je dicht te trekken. Het werk is altijd bij je. Zeker als je dit ook nog eens vanuit huis doet. Als je dit niet wilt, dan is het beter om een oplossing buitenshuis te zoeken. Zo weet je zeker dat je ongestoord kunt werken en ook dat je nu wél de deur achter je dicht kunt trekken. Zo blijft je huis gewoon een plek van vrije tijd en laat je je werk waar dat hoort: op kantoor.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Slim sparen voor later als ZZP’er

Slim sparen voor later als ZZP’er

De vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap komt met vele voordelen, maar ook met de verantwoordelijkheid om voor je pensioen te zorgen.