Tips om voordelig zakelijk bellen en internetten mogelijk te maken

door | 27-05-2023 | Bedrijf starten

Als startende ondernemer probeer je de vaste kosten laag te houden, om maandelijks een zo groot mogelijk deel van de omzet in een uitbreiding van je productiecapaciteit te kunnen investeren. Dit zorgt immers voor de snelste groei in de eerste fase van de organisatie. Daarbij helpt het laag houden van de kosten de risico’s te beperken. Kosten waaraan je niet ontkomt zijn die voor het verbruik van mobiele data en belminuten. Kies je voor een duur zakelijk abonnement met de nieuwe iPhone of Samsung smartphone, of ga je voor een voordelig sim only abonnement in combinatie met een bestaand toestel? Dit artikel helpt je op weg om hierin een slimme keuze te maken. 

01.

Combineer je eigen telefoon met een zakelijke eSIM

>Voor startende ondernemers kan het onder meer interessant zijn, om een smartphone die je momenteel privé gebruikt ook zakelijk in te zetten. Dit doe je bijvoorbeeld door de telefoon te combineren met een eSIM. Moderne toestellen van merken als Apple en Samsung bieden je deze mogelijkheid. Daarnaast groeit het aantal Nederlandse providers wat de eSIM aan haar klanten aanbiedt. De combinatie maakt dat je alleen betaalt voor het verbruik van mobiele data en telefonie. Je hoeft niets te investeren in een losse telefoon.
02.

Duurzame en voordelige refurbished smartphone kopen

Mocht je werk en privé strikt gescheiden willen houden, dan ontkom je niet aan de aanschaf van een tweede toestel. Kies hierbij niet voor de nieuwste iPhone of Samsung telefoon van meer dan 1.000 euro. Voordeliger is bijvoorbeeld de keuze voor een iPhone SE refurbished kopen. Het betreft een toestel dat eerder door een klant is teruggebracht en vervolgens flink is opgeknapt. Kies je voor een refurbished toestel van een betrouwbare aanbieder, dan weet je zeker dat deze is opgeknapt met originele onderdelen van de producent van het toestel. De telefoon zal nog jaren meegaan.
03.

Zorg voor een abonnement wat past bij je verbruik

Voorkom dat je maandelijks betaalt voor belminuten en mobiele data die je niet gebruikt. Het is raadzaam te starten met een wat krapper sim only abonnement, om deze op een later moment uit te breiden met aanvullende belminuten en mobiele data. Zeker wanneer je in de eerste fase voornamelijk op kantoor werkt, zal je verbruik aan mobiele data heel beperkt zijn. Op kantoor heb je immers de beschikking over een draadloos netwerk. Andersom kan het verbruik aan belminuten relatief hoog zijn, door de acquisitie die je in de eerste maanden oppakt.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

DaaS: Altijd goed werkende apparatuur tegen een vaste prijs

DaaS: Altijd goed werkende apparatuur tegen een vaste prijs

Niets is zo frustrerend voor een ondernemer als "nee" te moeten verkopen omdat je geen goede apparatuur hebt om een opdracht uit te voeren. De klant is gefrustreerd en jij loopt omzet en marge mis (en misschien ook wel een vervolgopdracht). Dat kun je voorkomen met...

Boekhoudprogramma vergelijken: waar moet je op letten?

Boekhoudprogramma vergelijken: waar moet je op letten?

Ben je van plan om een boekhoudprogramma aan te schaffen om de boekhouding van je eigen bedrijf gemakkelijker bij te kunnen houden? Dan zijn er diverse opties waar je rekening mee dient te houden, zodat je het juiste programma uit kunt kiezen. Denk hierbij...