Klanten werven en behouden doe je zo

door | 3-03-2023 | Bedrijf starten

Ben je net als ondernemer actief op de markt? Dan wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk klanten werven en ze natuurlijk ook behouden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee en zo kan jouw bedrijf floreren en heb je een goede toekomst in het verschiet.
01.

Besteed zaken uit aan een ander

Als je als zelfstandig ondernemer werkt en geen personeel in dienst hebt, dan wil dat natuurlijk niet zeggen dat je echt alles zelf moet doen. Er zijn ook bepaalde zaken die je als ondernemer prima kunt uitbesteden zodat je weer meer tijd hebt om andere dingen te doen die ook belangrijk zijn. Voorbeelden van zaken die je prima uit kunt besteden, zijn de boekhouding, het maken en onderhouden van een website en het werven van klanten.
02.

Ga altijd voor duurzaam

Tegenwoordig is groen en duurzaam natuurlijk wel de trend. Dit kun jij ook voor je eigen onderneming proberen door te voeren. Kies voor een zo duurzaam mogelijke productie en vervoer. Hier zullen je klanten zeker ook gevoelig voor zijn. Laat de bestellingen bijvoorbeeld met elektrische auto’s bezorgen of kies voor een vervoerder die zo groen mogelijk levert. Laadpalen genoeg te vinden onderweg via GRID dus het maakt geen verschil voor de aanlevering maar wel voor het milieu.

03.

Kies voor online klantenwerving

Klanten werven kun je op diverse manieren doen. Tegenwoordig wordt er natuurlijk minder geadverteerd op papier maar dat wil niet zeggen dat het helemaal niet meer wordt gedaan. Kies bijvoorbeeld voor eenmalig flyeren of een advertentie in een (lokale) krant als je met je bedrijf aan de weg timmert. Kost minder papier en is dus ook beter voor het milieu. Tegenwoordig kun je natuurlijk als bedrijf niet meer zonder goede website en ook een webshop is vrijwel altijd nodig. Als klanten een bepaald product of dienst zoeken, kijken ze daarvoor eerst online.
04.

Laat een goede website en webshop maken

Als je een goed en gespecialiseerd bedrijf inschakelt om een goede website en webshop voor je te maken, kan dit veel voordelen voor jou als ondernemer opleveren. Bij een goede website hoort een goede tekst en de webshop moet voor klanten vooral handig en eenvoudig in het gebruik zijn. Als je een website hebt die hoog in ranking komt te staan bij zoekmachines zoals Google, dan is dat gunstig. Bezoekers zijn snel geneigd om een van de eerste zoekresultaten in de rij aan te klikken, dus zorg ervoor dat je SEO ranking zo hoog mogelijk is. Dit levert je veel potentiële klanten op.
05.

Zorg dat er een goede conversie is

Zorg daarnaast voor een goede conversie. Als klanten eenvoudig kunnen bestellen, veel informatie over producten vinden op de website, betalen en retourneren niet ingewikkeld zijn, betekent dit dat ze eerder zullen terugkeren naar je webshop om nog eens wat te bestellen. Zo behoud jij je klanten, maken ze met wat geluk goede reclame voor je en komen ze terug. Zo is de conversie goed geregeld en kan jouw onderneming blijven bestaan.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Boekhoudprogramma vergelijken: waar moet je op letten?

Boekhoudprogramma vergelijken: waar moet je op letten?

Ben je van plan om een boekhoudprogramma aan te schaffen om de boekhouding van je eigen bedrijf gemakkelijker bij te kunnen houden? Dan zijn er diverse opties waar je rekening mee dient te houden, zodat je het juiste programma uit kunt kiezen. Denk hierbij...

Heb je een eigen bedrijf? Deze vier verzekeringen zijn onmisbaar

Heb je een eigen bedrijf? Deze vier verzekeringen zijn onmisbaar

Als ondernemer zijn er veel dingen waar je aan moet denken, waaronder je verzekeringen. Je wilt natuurlijk niet voor vervelende (financiële) verrassingen komen te staan als er iets gebeurt. Het is belangrijk om hier goed op voorbereid te zijn. Maar er zijn veel...