HOW-TO GUIDES

WERKEN VIA EEN ONLINE PLATFORM

Als zzp’er is het slim om lid te worden van een online platform. Hier kan je makkelijk aan werk komen en eventueel ook jouw hulp aanbieden.

LET'S GET STARTED

Om lid te worden moet je een zelfstandig ondernemer zijn. Je moet je KVK-nummer doorgeven. Zorg dus dat je je hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Schrijf je in bij de KVK

STAP 1

Als je voor het platform wil werken zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Elk platform heeft namelijk z’n eigen voorwaarden en regels, dus zorg dat je hiervan op de hoogte bent.

Check de werkrelatie met het platform

STAP 2

De opdrachtgever en de opdrachtnemer zullen samen afspraken moeten maken en het met elkaar eens worden. Als het platform een Overeenkomst van Opdracht aanbiedt, is het simpeler om een samenwerking aan te gaan.

STAP 3

Check of het platform met een Overeenkomst van Opdracht werkt

Soms bieden deze online platformen verzekeringen voor freelancers. Check of jouw platform dit ook doet. Het kan namelijk veel geld schelen. Als dit niet het geval is, is het slim om zelf verzekeringen af te sluiten.

Check je verzekeringen

STAP 4

Als zzp’er heb je dus de mogelijkheid om lid te worden van een platform. Dat platform kan jou helpen bij het vinden van werk en jezelf aanbieden om te werken.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

WANNEER BEN JE EEN ONDERNEMER?

VERZEKERINGEN VOOR ZZP'ERS

BEDRIJF INSCHRIJVEN BIJ DE KVK

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE