HOW-TO GUIDES

PERSOONS GEGEVENS BESCHERMEN

Nu je steeds meer van iemand kan zien en weten via het internet is het belangrijk dat je de persoonsgegevens van een klant of werknemer goed beschermt. Hier vind je waar je op moet letten bij het beschermen van de persoonsgegevens.

LET'S GET STARTED

CHECKPOINT 1

Je moet duidelijk aan kunnen geven waar je je de gegevens voor zult gebruiken. Zo weet de klant welke gegevens verzameld worden en wat daarmee gebeurt.

Je mag niet meer persoonsgegevens verzamelen en verder gebruiken dan nodig is

CHECKPOINT 2

Naast dat je deze gegevens met een duidelijk doel vraagt moet je ook zorgen dat je de gegevens veilig kan bewaren. Dit is van belang voor eventuele cyberaanvallen.

Je moet ervoor zorgen dat niet zomaar iedereen bij deze gegevens kan

CHECKPOINT 3

Hier zijn dan ook strenge regels en wetten voor. Zorg daarom dat je goed op de hoogte hiervan en check bij de AVG of je verplicht bent om een DPIA te maken.

Check of je volgens de AVG verplicht bent om een DPIA te maken

CHECKPOINT 4

Voor je eigen gemak en de veiligheid voor de gegevens van iemand anders is het verstandig om de gegevens op tijd veilig weg te doen. Zo voorkom je dat er iets met de gegevens gebeurt.

Bewaar de gegevens niet langer dan noodzakelijk is

Zeker tegenwoordig is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met persoonsgegevens. Door op deze dingen te letten zorg je dat jij de gegevens van jouw klanten zo goed mogelijk beschermt.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

OMGAAN MET KLACHTEN

PRIVACYVERKLARING OPSTELLEN

VOLDOEN AAN DE AVG

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE