Home » Toolkit » Tooltips » Value-added reseller

Tooltip

Value-added reseller

Wil jij op een verantwoorde manier ondernemen? Als value-added reseller recycle je producten die je voor meer waarde doorverkoopt!

Handig in de: fase..

Moeilijkheid: 1
Doelen: Ik wil meer klanten vinden | Ik wil mijn bedrijf verbeteren | Ik wil nieuwe stappen zetten | Ik wil verantwoord ondernemen
VALUE-ADDED RESELLER

Situatie

Waarom zou je Value-added reseller toepassen?

Met het value-added reseller (VAR) model voeg je waarde toe aan een product voordat je het doorverkoopt aan een klant. Een voordeel van VAR is dat je niet hoeft te investeren in het onderzoek of de ontwikkeling die je doet voordat je een product op de markt brengt. Houd in gedachten dat met VAR het geld niet gelijk zal binnenstromen, je maakt namelijk weinig winst per product. Een voorbeeld van een VAR is Parels van Anouk.

Handeling

Hoe pas je Value-added reseller toe?

Je kan al snel klein beginnen met value-added reseller. Je hoeft niet eens je eigen website te hebben. Je kan via Marktplaats namelijk al dingen kopen, thuis opknappen en dan via Marktplaats weer verkopen. Veel VAR-ondernemers beginnen op deze manier, maar het is natuurlijk leuker om je eigen business te hebben. Dit kan je doen door een website te bouwen en hier je producten op te koop te zetten. Houd wel in gedachten dat als je echt deel uit gaat nemen van het economisch verkeer je je moet inschrijven bij de KVK. De focus bij value-added reseller ligt op dat het product klaar is voor gebruik op het moment dat je het te koop zet.

Resources

Wat heb je nodig?

Producten die je kan opknappen en verkopen en een plek waar je ze te koop kan aanbieden.

Extra's

Referentie naar extra informatie, producten of partners.

Producten die je kan opknappen en verkopen en een plek waar je ze te koop kan aanbieden.

Sorry, No posts.