Home » Toolkit » Tooltips » Trigger storming

Tooltip

Trigger storming

Met behulp van een trigger kan je ver komen in een brainstorm. Iedereen komt dan met andere ideeën. Probeer een keer trigger storming!

Handig in de: fase..

Moeilijkheid: 1
Doelen: Ik wil een geschikte aanpak vinden | Ik wil een product ontwikkelen | Ik wil nieuwe stappen zetten
TRIGGER STORMING

Situatie

Waarom zou je Trigger storming toepassen?

Trigger storming is een variant van de round-robin brainstorming methode. Er zit snelheid in en iedereen in het team krijgt de kans om zijn of haar ideeën voor te leggen. Net zoals bij round-robin brainstormen wordt er bij trigger storming gewerkt met rondes.

Handeling

Hoe pas je Trigger storming toe?

De organisator van de trigger storming-brainstormsessie legt de situatie of het probleem voor en begint met een trigger. Een trigger kan een zin zijn met een open einde of een statement waar over gediscussieerd kan worden. 

Hierna begint de eerste ronde van brainstormen. Het is de bedoeling dat elk teamlid in elke ronde een idee voorlegt. Een teamlid kan als hij geen idee heeft overgeslagen worden, maar het is belangrijk dat je voor het eind van de ronde bij hem terugkomt. Het is niet de bedoeling dat een iemand twee ideeën inbrengt.

Als iedereen een idee heeft genoemd, wordt er over deze suggesties gediscussieerd voor een aantal minuten. Dan is het tijd voor ronde 2, waarna ook weer een discussie volgt. Zo kan je net zo veel rondes doorgaan als je zelf wilt. Net zoals bij round-robin brainstorming is het hier ook belangrijk dat er snelheid in zit. Zo hebben teamleden geen tijd om een idee hun eigen hoofd uit te praten. 

Als triggers kan je zinnen met een open einde gebruiken die het team dan kunnen invullen. Een voorbeeld is: “Problemen in het team worden altijd opgelost door…”

Resources

Wat heb je nodig?

Bij trigger storming heb je een team waar je mee kan brainstormen en een probleem waar je over kan brainstormen nodig.

Extra's

Referentie naar extra informatie, producten of partners.

Bij trigger storming heb je een team waar je mee kan brainstormen en een probleem waar je over kan brainstormen nodig.

Sorry, No posts.