Home » Toolkit » Tooltips » Round-robin brainstorming

Tooltip

Round-robin brainstorming

Met round-robin brainstorming is het hele team betrokken en denkt iedereen mee. Uit elke ronde komen nieuwe ideeën die een oplossing vormen.

Handig in de: fase..

Moeilijkheid: 1
Doelen: Ik wil een geschikte aanpak vinden | Ik wil een product ontwikkelen | Ik wil nieuwe stappen zetten
ROUND-ROBIN BRAINSTORMING

Situatie

Waarom zou je Round-robin brainstorming toepassen?

Bij round-robin brainstorming helpt iedereen mee met brainstormen. Het hele team is betrokken en elk lid brengt ideeën in. Er ligt een lekker tempo in de brainstorm, maar doordat de methode werkt met rondes kan je alsnog zelf bepalen hoe lang je wilt doorgaan.

Handeling

Hoe pas je Round-robin brainstorming toe?

De organisator van de brainstormsessie legt de situatie of het probleem voor. Round-robin brainstorming werkt met rondes. In elke ronde moet elk teamlid een idee voorleggen. Na de ronde is er ruimte om te discussiëren. Dan is er weer een ronde en weer een discussie. Dit kan zolang doorgaan als dat je zelf wilt. 

Er is wel een regel: er moet elke ronde door iedereen een idee voorgelegd worden. Dit betekent dat je niet twee ideeën mag voorleggen en dat je ook niet mag zeggen dat jouw idee al is genoemd. Wel mag je overgeslagen worden, zolang er nog op teruggekomen wordt binnen dezelfde ronde. 

Belangrijk bij round-robin brainstorming is dat er snelheid in zit. Het is de bedoeling dat de teamleden elk idee dat in hun hoofd opkomt noemen. Er moet dus voorkomen worden dat ze de tijd hebben om een idee uit hun hoofd te praten. Wel is het slim om het team zich te laten voorbereiden op de brainstorm.

Resources

Wat heb je nodig?

Bij de round-robin brainstorming methode heb je hersenen en een team nodig.

Extra's

Referentie naar extra informatie, producten of partners.

Bij de round-robin brainstorming methode heb je hersenen en een team nodig.

Sorry, No posts.