Home » Toolkit » Tooltips » Proof-of-principle prototype

Tooltip

Proof-of-principle prototype

Met een proof-of-principle prototype test je de technologie achter je product op leefbaarheid en prestatie. Je gaat de werking bewijzen.

Handig in de: fase..

Moeilijkheid: 2
Doelen: Ik wil beter onderzoek doen | Ik wil een product ontwikkelen | Ik wil mijn bedrijf verbeteren
PROOF-OF-PRINCIPLE PROTOTYPE

Situatie

Waarom zou je Proof-of-principle prototype toepassen?

Een proof-of-principle prototype maakt het mogelijk om technologieën van jouw product te testen op leefbaarheid en prestatie. Waar je bij een proof-of-concept kijkt naar het idee, krijg je nu bewijs over de technologische werking en succes van jouw product. Hierdoor weet je dat mensen geloven in dit principe, omdat het werkt. Het proof-of-principle prototype wordt een geschikt design met een passende ontwerprichting.

Handeling

Hoe pas je Proof-of-principle prototype toe?

Hoe doe je dit? Je houdt gesprekken met jouw markt om te kijken of jouw product er ook echt toe zal doen: is de vraag er? Daarna vraag je om feedback vanuit de markt (doelgroep en stakeholders). Vervolgens test je het prototype door echte gebruikers uit jouw doelgroep en als laatst neem je de feedback mee in je eindproduct.

Resources

Wat heb je nodig?

Je hebt een prototype nodig dat je daadwerkelijk kan testen en je moet partijen uit de markt zien te vinden die jouw product willen testen.

Extra's

Referentie naar extra informatie, producten of partners.

Je hebt een prototype nodig dat je daadwerkelijk kan testen en je moet partijen uit de markt zien te vinden die jouw product willen testen.

Sorry, No posts.