Home » Toolkit » Tooltips » Podcast

Tooltip

Podcast

De hele wereld luistert tegenwoordig naar podcasts. Het is simpel om je eigen podcast te starten, dus kies een onderwerp en je kan beginnen!

Handig in de: fase..

Moeilijkheid: 1
Doelen: Ik wil een product ontwikkelen | Ik wil meer klanten vinden | Ik wil nieuwe stappen zetten
PODCAST

Situatie

Waarom zou je Podcast toepassen?

Podcasts zijn hot! Er zijn podcasts over van alles en nog wat en iedereen luistert er tegenwoordig naar. Het lijkt misschien ingewikkeld om te starten met een podcast, maar het is veel simpeler dan je denkt! Als je ervoor kiest om te gaan podcasten, kan je deze posten op platforms zoals YouTube of Spotify, maar je kan er ook voor kiezen om je eigen podcast platform op te starten.

Handeling

Hoe pas je Podcast toe?

Het starten van een podcast start bij het bedenken van een onderwerp en naam. Wordt het een podcast die op zichzelf staat of vult het jouw bestaande bedrijf aan? Kies ook hoeveel afleveringen je per seizoen wilt en hoe je deze gaat vullen. Een podcast heeft ook bijna altijd een intro en outro met beeld en muziek. Dit zijn allemaal keuzes die de luisteraars van je podcast zien. Bepaal ook of je alleen audio, of ook video wilt doen en op welke platforms je je podcast wilt delen. Voor sommige platforms moet je een indiening doen. 

Verder hebben veel podcasts een vaste host die elke aflevering een nieuwe gast interviewen. Ondanks dat dit het geval is bij de meeste succesvolle podcasts, kan je hier altijd van afwijken.

Resources

Wat heb je nodig?

Je hebt apparatuur nodig om een podcast op te nemen. Ook heb je iemand nodig die de audio-opname in de gaten kan houden tijdens het opnemen en iemand die de podcast kan editen. 

Extra's

Referentie naar extra informatie, producten of partners.

Je hebt apparatuur nodig om een podcast op te nemen. Ook heb je iemand nodig die de audio-opname in de gaten kan houden tijdens het opnemen en iemand die de podcast kan editen. 

Sorry, No posts.