Home » Toolkit » Tooltips » Missie en visie

Tooltip

Missie en visie

De missie en visie zijn heel belangrijk voor je bedrijf en geven de richting aan die jij op wil. Wat wil jij bereiken en hoe ga je dit doen?

Handig in de: fase..

Moeilijkheid: 2
Doelen: Ik wil een geschikte aanpak vinden | Ik wil mijn bedrijf verbeteren | Ik wil nieuwe stappen zetten
MISSIE EN VISIE

Situatie

Waarom zou je Missie en visie toepassen?

De missie en visie zijn belangrijk voor het bedrijf. De visie geeft namelijk aan waar het bedrijf voor staat en de missie schetst de doelen van het bedrijf. De visie wordt gezien als de Poolster van het bedrijf, iets wat je op de lange termijn na blijft jagen totdat je je doel hebt bereikt. De missie is meer gericht op een korte termijn doelstelling. De missie en visie zijn de basis voor het bedrijf en kunnen medewerkers motiveren.

Handeling

Hoe pas je Missie en visie toe?

Met de missie geef je aan wie je bent, wat je doet en wat je wilt bereiken, vaak op de korte termijn. Waar er bij een visie ruimte is voor discussie, is dat er niet bij de missie. De visie is het toekomstbeeld van het bedrijf, vaak wat abstracter en gericht op de lange termijn. Het is meestal een doel wat de organisatie in 5 of 10 jaar bereikt wil hebben. Het kan kort en krachtig zijn en moet jouw medewerkers motiveren.

Resources

Wat heb je nodig?

Een bedrijf. Een missie en visie zijn één van de eerste dingen die je bedenkt als je een bedrijf start en is de basis voor, onder andere, de brand identity.

Extra's

Referentie naar extra informatie, producten of partners.

Een bedrijf. Een missie en visie zijn één van de eerste dingen die je bedenkt als je een bedrijf start en is de basis voor, onder andere, de brand identity.

Sorry, No posts.