Home » Toolkit » Tooltips » Mind mapping

Tooltip

Mind mapping

Mind mapping is een makkelijke en overzichtelijke manier om met je team te brainstormen. Je kan het op veel manieren gebruiken in elke fase!

Handig in de: fase..

Moeilijkheid: 1
Doelen: Ik wil een geschikte aanpak vinden | Ik wil een product ontwikkelen | Ik wil nieuwe stappen zetten
MIND MAPPING

Situatie

Waarom zou je Mind mapping toepassen?

Tijdens mind mapping maak je een brainstormsessie visueel, wat heel handig kan zijn voor de beelddenkers in het team. Door alle ideeën op te schrijven en met elkaar en het hoofdonderwerp te verbinden, worden veel associaties gelegd waar nog meer ideeën uit kunnen ontstaan.

Handeling

Hoe pas je Mind mapping toe?

Mind mapping kan gebruikt worden om te beginnen met een idee bedenken, maar ook om een concept te verbeteren. Voordat je begint met mind mapping is het belangrijk dat de organisator het probleem of de vraag uitlegt aan het team. Dit is het hoofdonderwerp van de brainstorm en wordt groot in het midden van een papieren vel geschreven. Hieromheen kunnen alle leden van het team hun ideeën opschrijven. Deze ideeën kunnen aan elkaar gekoppeld worden met lijnen.

Resources

Wat heb je nodig?

Een team, een vraag- of probleemstelling, een groot papieren vel waar iedereen op kan schrijven en pennen, het liefst verschillende kleuren.

Extra's

Referentie naar extra informatie, producten of partners.

Een team, een vraag- of probleemstelling, een groot papieren vel waar iedereen op kan schrijven en pennen, het liefst verschillende kleuren.

Sorry, No posts.