Home » Toolkit » Tooltips » Change management programs

Tooltip

Change management programs

Ontdooien, veranderen en bevriezen. Met behulp van change management programs kan je op een efficiënte manier je bedrijf verbeteren!

Handig in de: fase..

Moeilijkheid: 3
Doelen: Ik wil een geschikte aanpak vinden | Ik wil mijn bedrijf verbeteren
CHANGE MANAGEMENT PROGRAMS

Situatie

Waarom zou je Change management programs toepassen?

Met behulp van change management programs kan je de efficiëntie van je bedrijf verhogen, bedrijfsprocessen verhogen en het functioneren van de medewerkers verbeteren. Bedrijven staan nooit stil, maar toch veranderen ze pas op het moment dat het echt nodig is. De vier belangrijkste redenen voor veranderingsmanagement zijn dat mensen hun eigen belang kiezen boven het belang van het bedrijf, onbegrip voor verandering, onzekerheid en interpretatieverschillen tussen mensen.

Handeling

Hoe pas je Change management programs toe?

Er zijn verschillende change management programs om verandering te brengen in het bedrijf. De basis voor gedragsverandering zijn de 3 fasen van Lewin: ontdooien, veranderen en bevriezen. Kotter heeft op basis van deze 3 fasen een 8-stappenplan geschreven. Hiervan zijn de eerste 3 stappen te vergelijken met het ontdooien, de volgende 3 op basis van het veranderen en de laatste 2 lijken op het bevriezen.

Resources

Wat heb je nodig?

Kotters 8-stappenplan voor verandering.

Extra's

Referentie naar extra informatie, producten of partners.

Kotters 8-stappenplan voor verandering.

Sorry, No posts.