Home » Toolkit » Tooltips » Auction

Tooltip

Auction

Met het auction business model kan je producten verkopen en deze online of fysiek doorverkopen op een veiling. Is dit model iets voor jou?

Handig in de: fase..

Moeilijkheid: 1
Doelen: Ik wil meer klanten vinden | Ik wil mijn bedrijf verbeteren | Ik wil nieuwe stappen zetten
AUCTION

Situatie

Waarom zou je Auction toepassen?

Bij een auction business model koop je producten in die je vervolgens verkoopt op een veiling. Mensen kunnen tegen elkaar opbieden en degene die het hoogste bedrag biedt koopt vervolgens het product. Het is een laagdrempelige manier om met ondernemen te beginnen, omdat je weinig kennis en vermogen nodig hebt. Voorbeelden van online auction businesses zijn Vakantieveilingen.nl en 123bied.nl. Een voorbeeld van een fysieke veiling is Royal FloraHolland, de grootste bloemenveiling ter wereld.

Handeling

Hoe pas je Auction toe?

Je kan een veiling beginnen door te bepalen wat voor producten je wilt veilen. Wil je online technologie veilen of koop je een bollenschuur en ga je bollen veilen? Als je dit hebt bepaald kan je inkopen doen. Door een veilingsite te bouwen of veiling te organiseren kunnen klanten bieden op jouw producten. Houd wel rekening met de wettelijke eisen die komen kijken bij auctions. Zo heeft de klant bij een online auction bijvoorbeeld recht op bedenktijd (Wet van Koop op Afstand).

Resources

Wat heb je nodig?

Je hebt een niche nodig, producten en een plek waar je je producten kan veilen (online of fysiek).

Extra's

Referentie naar extra informatie, producten of partners.

Je hebt een niche nodig, producten en een plek waar je je producten kan veilen (online of fysiek).

Sorry, No posts.