Wat is een landingspagina en hoe pas je deze toe?

door | 28-09-2021 | Marketing

Het woord landingspagina is een term die met name veel gebruikt wordt in de online marketing. Een landingspagina is namelijk een webpagina die speciaal is opgezet en geschreven om bezoekers naar je website te krijgen. Vandaar ook de naam landingspagina: dit zijn de pagina’s waar iemand via Google binnenkomt op je website. Natuurlijk kunnen bezoekers op elke pagina binnenkomen, echter zijn landingspagina’s hier speciaal voor ontworpen. Deze zijn vaak meer conversie gericht en staan buiten de menustructuur. Dit houdt in dat je er als bezoeker van de website niet binnen de site naartoe kan navigeren. Je kan er enkel komen vanuit Google. Dat is ook het grootste verschil met de andere pagina’s van een website.

01.

Welk doel heeft een landingspagina?

Wat is een landingspagina en hoe pas je deze toe?

Zoals je waarschijnlijk al kan raden is het doel van een landingspagina het aantrekken van bezoekers en deze over laten gaan tot conversie. Er zijn meerdere manieren waarop je bezoekers kan genereren met je landingspagina. De makkelijkste manier is om de pagina SEO te optimaliseren. Hierbij kies je het zoekwoord waar je op gevonden wilt worden en zorg je dat deze op de juiste plaatsen te vinden is. Hiermee kan je organisch verkeer, ofwel gratis verkeer, binnenkrijgen. Een tweede optie is dat je ervoor kiest om SEA toe te passen. Hierbij maak je gebruik van Google advertentie campagnes om bezoekers naar je website te krijgen. Dit is betaald zoekverkeer, hierbij betaal je voor elke keer dat iemand vanuit Google op je pagina klikt. 

02.

Een landingspagina maken

Het maken van een landingspagina kan vrij eenvoudig zijn. Wel is dit afhankelijk van het CMS dat je gebruikt en hoe handig je zelf bent. Wanneer je gebruik maakt van WordPress en hier zelf toegang tot hebt kan je het makkelijk zelf doen. In de basis hoef je alleen maar een extra pagina te maken, hier een tekst op te zetten en hem te publiceren. Alleen zal je hiermee waarschijnlijk niet veel bereiken. Voor het opzetten van een succesvolle landingspagina kan je het beste de volgende stappen doorlopen:

  • Bepaal het doel van je pagina. Wil je alleen meer verkeer of wil je ook direct conversie?
  • Bepaal het zoekwoord van de pagina. Waarop wil je precies gevonden worden?
  • Schrijf aan de hand van het gekozen zoekwoord een SEO geoptimaliseerde tekst. 
  • Maak een nieuwe pagina aan en plaats de tekst op deze pagina.
  • Verwerk het gekozen zoekwoord door de rest van de pagina. Met de YOAST SEO plugin kan je zelf eenvoudig controleren of het zoekwoord op de juiste plek staat.
  • Publiceer je landingspagina!
Wat is een landingspagina en hoe pas je deze toe?

Als je deze stappen hebt gevolgd staat er een landingspagina op je website waarmee je gratis verkeer naar je website kan krijgen. Het is natuurlijk niet altijd een garantie dat je hiermee verkeer binnen krijgt, maar het is wel de makkelijkste manier om het te proberen! Wil je zeker zijn van zoekverkeer dan kan je er ook voor kiezen om een agency in te huren. 

Naast de bovengenoemde stappen kan je ook altijd nog advertentie campagnes starten voor je landingspagina. Echter, is dit wel een stuk lastiger en ook niet altijd aan te raden om zelf te doen.

Nu weet je wat een landingspagina is en waarvoor je het kan gebruiken! Zie je het zitten om zelf een landingspagina in elkaar te zetten of kies je ervoor om dit door een agency te laten doen?

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

De kracht van copywriting

De kracht van copywriting

Benut jij al de kracht van copywriting? En hoe word je nou zelf een goede copywriter? Hier vind je de antwoorden op deze vragen!

Hoe begin je met SEA?

Hoe begin je met SEA?

Wil je met jouw website bovenaan de zoekmachines staan en meer verkeer halen naar jouw website? Dan is SEA wellicht een oplossing voor je website. Maar wat houdt SEA precies in? En hoe begin je ermee? Wij leggen het uit.SEA Wat is SEA?Een snelle manier om bovenaan de...

Etsy shop openen, hoe doe je dit?

Etsy shop openen, hoe doe je dit?

Wil je een Etsy shop openen? Het is makkelijker dan je denkt! Hier vind je alles wat je moet weten over het openen van je eigen Etsy shop.