SEO in 2022, wat zijn de nieuwe trends?

door | 5-04-2022 | Marketing

Als marketeer en SEO-specialist is het belangrijk dat je de trends van SEO op de voeten volgt. Ook in 2022 zijn er weer een aantal nieuwe SEO trends om toe te passen. Hier vind je wel hoe je SEO in 2022 moet inzetten!

01.

SEO trends in 2022

Page experience

Sinds de update van afgelopen zomer is de page experience de doorslaggevende factor geworden en het belang hiervan zal alleen nog maar gaan groeien. Andere factoren die ook uit 2021 meegenomen zijn naar 2022 zijn Core Web Vitals, pagespeed en high-quality content.

A/B testing

A/B testing wordt belangrijker in 2022. Deze manier van testen wordt vooral gebruikt op websites en advertenties, maar wordt nog niet vaak gezien in de zoekresultaten. Door A/B testing te doen met headings, metadata, content en linkstructuur kan je zien wat het best werkt voor jouw doelgroep.

MUM-technologie

De SERP (Search Engine Result Page)  heeft sinds de oprichting van Google al veel metamorphoses doorstaan. Google heeft laatst een nieuwe ontwikkeling binnen MUM-technologie (Multitask Unified Model) aangekondigd die nieuwe functies meebrengen. Zo is er een Things to Know functie, ofwel Mensen vragen ook. Dit helpt bezoekers sneller antwoord te vinden op hun vraag.

Andere nieuwe functies die MUM-technologie met zich meebrengt zijn Refine this search en Broaden this search. Hiermee kan de gebruiker makkelijk inzoomen op hun search of juist breder zoeken. Ook heeft de nieuwe technologie effect op video’s. De technologie maakt het mogelijk om relevante onderwerpen in een video te herkennen en hoofdstukken toe te voegen.

02.

SEO checklist 2022

SEO biedt veel kansen, ook in 2022! Bekijk wat de kansen zijn van SEO en linkbuilding voor jouw website in de gratis SEO whitepaper van Maintain Design en ga zelf makkelijk en snel aan de slag met het zichtbaar maken van je eigen website of webshop aan de hand van techniek, content en autoriteit met SEO in 2022. 

SEO in 2022

Wil je meer aan de slag met SEO op je website? Bekijk dan ook onze blog over on page SEO. Hier lees je waar je allemaal rekening mee moet houden op je webpagina’s en hoe je hiermee zichtbaarheid en autoriteit kan creëren met SEO in 2022!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

De kracht van copywriting

De kracht van copywriting

Benut jij al de kracht van copywriting? En hoe word je nou zelf een goede copywriter? Hier vind je de antwoorden op deze vragen!

Hoe begin je met SEA?

Hoe begin je met SEA?

Wil je met jouw website bovenaan de zoekmachines staan en meer verkeer halen naar jouw website? Dan is SEA wellicht een oplossing voor je website. Maar wat houdt SEA precies in? En hoe begin je ermee? Wij leggen het uit.SEA Wat is SEA?Een snelle manier om bovenaan de...

Etsy shop openen, hoe doe je dit?

Etsy shop openen, hoe doe je dit?

Wil je een Etsy shop openen? Het is makkelijker dan je denkt! Hier vind je alles wat je moet weten over het openen van je eigen Etsy shop.