[elfsight_social_share_buttons id="1"]

SEO in 2022, wat zijn de nieuwe trends?

door | 5-04-2022 | Marketing

Als marketeer en SEO-specialist is het belangrijk dat je de trends van SEO op de voeten volgt. Ook in 2022 zijn er weer een aantal nieuwe SEO trends om toe te passen. Hier vind je wel hoe je SEO in 2022 moet inzetten!

01.

SEO trends in 2022

Page experience

Sinds de update van afgelopen zomer is de page experience de doorslaggevende factor geworden en het belang hiervan zal alleen nog maar gaan groeien. Andere factoren die ook uit 2021 meegenomen zijn naar 2022 zijn Core Web Vitals, pagespeed en high-quality content.

A/B testing

A/B testing wordt belangrijker in 2022. Deze manier van testen wordt vooral gebruikt op websites en advertenties, maar wordt nog niet vaak gezien in de zoekresultaten. Door A/B testing te doen met headings, metadata, content en linkstructuur kan je zien wat het best werkt voor jouw doelgroep.

MUM-technologie

De SERP (Search Engine Result Page)  heeft sinds de oprichting van Google al veel metamorphoses doorstaan. Google heeft laatst een nieuwe ontwikkeling binnen MUM-technologie (Multitask Unified Model) aangekondigd die nieuwe functies meebrengen. Zo is er een Things to Know functie, ofwel Mensen vragen ook. Dit helpt bezoekers sneller antwoord te vinden op hun vraag.

Andere nieuwe functies die MUM-technologie met zich meebrengt zijn Refine this search en Broaden this search. Hiermee kan de gebruiker makkelijk inzoomen op hun search of juist breder zoeken. Ook heeft de nieuwe technologie effect op video’s. De technologie maakt het mogelijk om relevante onderwerpen in een video te herkennen en hoofdstukken toe te voegen.

02.

SEO checklist 2022

SEO biedt veel kansen, ook in 2022! Bekijk wat de kansen zijn van SEO en linkbuilding voor jouw website in de gratis SEO whitepaper van Maintain Design en ga zelf makkelijk en snel aan de slag met het zichtbaar maken van je eigen website of webshop aan de hand van techniek, content en autoriteit met SEO in 2022. 

SEO in 2022

Wil je meer aan de slag met SEO op je website? Bekijk dan ook onze blog over on page SEO. Hier lees je waar je allemaal rekening mee moet houden op je webpagina’s en hoe je hiermee zichtbaarheid en autoriteit kan creëren met SEO in 2022!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Dit is waarom jouw bedrijf aan social media marketing moet doen

Dit is waarom jouw bedrijf aan social media marketing moet doen

De digitale wereld is in constante beweging, en als je een bedrijf runt, kan het moeilijk zijn om alle trends bij te houden. Een van die trends is social media marketing, een vorm van online marketing die sociale netwerken als platforms gebruikt. Maar is het echt...

4 tips om je bedrijf explosief te laten groeien

4 tips om je bedrijf explosief te laten groeien

In het huidige competitieve bedrijfslandschap is het essentieel om strategieën te ontwikkelen die je bedrijf een voorsprong geven. Of je nu een startup bent of een gevestigde onderneming; groei is een cruciale indicator van succes. In dit artikel delen we vier...