Online marketing, hoe pas jij dit toe in 2021?

door | 24-08-2021 | Marketing

Online marketing is een superhandige manier om jouw product of dienst online te promoten! In deze blog vind je wat online marketing nou precies is, waarom je het zou inzetten en voorbeelden van handige marketingstrategieën.

01.

Wat is online marketing?

Het woord verklapt het misschien al, maar online marketing is het promoten van jouw product/dienst via het internet. Je communiceert jouw boodschap via het internet. Het is hierbij belangrijk dat je een duidelijke doel en doelgroep voor ogen hebt om je op te kunnen richten. Je kunt verschillende doelen hebben: het vergroten van jouw bereik, klanten trekken, naamsbekendheid verbeteren of jouw verkoop zo hoog mogelijk krijgen. Er zijn verschillende manieren en online kanalen om dit aan te pakken, die komen allemaal aan bod.

02.

Waarom online marketing?

Maar waarom is online marketing dan zo belangrijk? Online marketing brengt vele voordelen met zich mee. Je bereikt verschillende mensen over de hele wereld, je kunt jouw doelgroep altijd en overal bereiken, je krijgt meer (persoonlijke) interactie met de doelgroep en je kunt via deze manier mensen overhalen om actie te ondernemen. Tegenwoordig valt online marketing niet te missen door de stijging in het gebruik van het internet. Het internet blijft zich innoveren en ontwikkelen, wat jou mooie kansen biedt als onderneming.

03.

Online marketing strategie

 Online marketing, hoe pas jij dit toe in 2021?

Het is van belang om een bedrijfsstrategie te kiezen om na te kunnen gaan welke activiteiten ondernomen moeten worden om de bedrijfsdoelen te behalen. In de strategie neem je de benodigde online middelen, activiteiten en een bepaalde koers op zodat jouw plan een richting krijgt. Bekijk hoe je in 7 stappen jouw strategie opstellen kan.

04.

Online marketing tools

Er zijn dus verschillende manieren om een marketingprogramma te bouwen en te onderhouden. Wij behandelen de belangrijkste, maar om toch een inzicht te geven van wat deze tools zijn:

  • E-mailmarketing
  • Social media marketing
  • Search Engine Optimalization
  • Search Engine Advertising
  • Display advertising
  • Content marketing
  • Video marketing
  • Analytics
  • Customer Relationship Management
  • Affiliate marketing

En zo zijn er nog een aantal manieren om aan online marketing te doen.

05.

Online marketing diensten

Nadat je een strategie en tools hebt gekozen, moet je een overzicht maken van jouw online marketing diensten. Hierdoor weet je welke taken je moet verrichten om zo jouw bedrijfsdoelen te behalen. Bedenk dus wat jouw doel is en welke stappen je moet ondernemen hiervoor. Je kunt je online marketing diensten ook uitbesteden aan verschillende marketingbureau’s.

06.

Online marketing tips

Natuurlijk wil iedereen een succesvolle online marketing voor zijn/haar onderneming. Wat zijn de beste tips om te kunnen voldoen aan de benodigde eisen? Ten eerste zorg je ervoor dat je vindbaar bent voor je doelgroep door platformen te kiezen waar zij het meest op zitten. Daarnaast moet je veel blijven onderzoeken en experimenteren om erachter te komen wat wel of niet werkt voor jouw doelgroep. Wees dus niet bang voor remarketing.

Personalisatie wordt ook steeds belangrijker. Zodra de consument zich emotioneel verbonden voelt met jouw product/dienst, zullen zij niks anders willen. De consument wil ertoe doen en niet als een nummertje behandeld worden. Als laatst kan het ook helpen om de klant steeds meer het woord te geven in jouw marketing. Denk hierbij aan reviews of het gebruik van de klant zelf in jouw advertenties.

07.

Search Engine Optimalization

Een van de belangrijkste manieren waar je altijd mee te maken zal hebben, is de Search Engine Optimization (SEO). SEO is een methode om als website op een organische manier zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van zoekmachines te staan. Alle activiteiten die hiervoor worden ondernomen, behoren tot de SEO van jouw onderneming (keywords, linkbuilding, etc). In deze blog geven wij jou handige tips om de juiste keywords te selecteren en verklappen we een aantal geweldige SEO-tools die je kan gebruiken.

 Online marketing, hoe pas jij dit toe in 2021?
08.

Search Engine Advertising

Betaald adverteren om een zo hoog mogelijke positie in Google te bemachtigen. Search Engine Advertising biedt jou verschillende manier om op het internet te adverteren. Maar hoe doe je dat en wat zijn de mogelijkheden? Lees onze SEA-guide om een echte professional te worden.

09.

Social media advertising

Als je nu niet aan social media advertising doet, dan loop je al flink achter. Het simpelweg adverteren op social media platformen target jouw doelgroep en potentiële klanten. Daarnaast verkrijg je data die je vervolgens kunt verwerken in toekomstige campagnes. Je krijgt dus inzichten in wat jouw doelgroep wil. Wij vertellen je alle mogelijkheden, kansen en behandelen de sales funnel en het ROI.

10.

Influencer marketing

De influencer marketing bestaat nog niet zo heel lang, maar kan een handig methode zijn als je de doelgroep door een rolmodel wil laten beïnvloeden. Jouw boodschap wordt door deze persoon overgebracht en doordat mensen naar deze persoon opkijken, vertrouwen zij hetgeen dat zij communiceren over jouw product/dienst. Influencer marketing is dus een effectieve manier om meer naamsbekendheid, een groter bereik of een hoger conversie te genereren. Er zijn verschillende soorten en manieren om dit aan te pakken, zelfs met een laag budget.

Online marketing hoe pas jij dit toe in 2021?
11.

Direct marketing

Online marketing hoe pas jij dit toe in 2021?

De meest traditionele manier van marketing is toch echt de direct marketing! Het mooie aan direct marketing, is dat het in verschillende vormen bestaat: e-mail, advertenties of persoonlijke verkoop. Het kan allemaal om klantenbinding te verkrijgen. De allereerste vorm van direct marketing kwam in 1872 met een prijslijst voor de meest benodigde producten! En zelfs tot de dag van vandaag werkt dit nog steeds. Hoe? Dat hebben we verder uitgebreid behandeld in de blog.

12.

Content marketing

Vind je binding belangrijk? Content marketing is erop gericht om waardevolle content te creëren en op een consistente manier te verspreiden. Je zet dit op een relevante en aantrekkelijke manier in voor jouw doelgroep. En wist je dat kleine bedrijven deze taak vaak wijzen aan mensen met verschillende functies? Dat is omdat ze de overtuiging hebben dat iedereen content marketing kan maken, dus jij ook!

Online marketing hoe pas jij dit toe in 2021?
13.

Viral marketing

Online marketing hoe pas jij dit toe in 2021?

Viraal gaan met jouw content! Klinkt als een ware droom. Als je een groot bereik wil behalen in een korte tijd, is viral marketing een manier die je zou kunnen overwegen. Viral marketing is een recente marketingtechniek die door middel van content mond-tot-mondreclame verkrijgt en zo jouw bekendheid als een raket de lucht in schiet. Wil je weten wat de stappen zijn om viraal te kunnen gaan? Dan zou ik zeker weten een kijkje nemen naar de blog.

14.

Affiliate marketing

Last but not least, affiliate marketing! Dit is een aantrekkelijke strategie voor ondernemers met een groot bereik. Je verdient namelijk geld door jouw goedlopend website. Hoe? Simpel! Je hoeft alleen maar andermans producten te promoten om geld te verdienen. Affiliate marketing kan ook ingezet worden door kleinere bedrijven, als je de juiste en bijpassende producten/diensten promoot. In de blog geven wij jou verschillende manieren om dit aan te pakken.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

HUSTL Partner

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

De kracht van copywriting

De kracht van copywriting

Benut jij al de kracht van copywriting? En hoe word je nou zelf een goede copywriter? Hier vind je de antwoorden op deze vragen!

Hoe begin je met SEA?

Hoe begin je met SEA?

Wil je met jouw website bovenaan de zoekmachines staan en meer verkeer halen naar jouw website? Dan is SEA wellicht een oplossing voor je website. Maar wat houdt SEA precies in? En hoe begin je ermee? Wij leggen het uit.SEA Wat is SEA?Een snelle manier om bovenaan de...

Etsy shop openen, hoe doe je dit?

Etsy shop openen, hoe doe je dit?

Wil je een Etsy shop openen? Het is makkelijker dan je denkt! Hier vind je alles wat je moet weten over het openen van je eigen Etsy shop.