Hoe begin je met SEA?

door | 19-08-2022 | Marketing

Wil je met jouw website bovenaan de zoekmachines staan en meer verkeer halen naar jouw website? Dan is SEA wellicht een oplossing voor je website. Maar wat houdt SEA precies in? En hoe begin je ermee? Wij leggen het uit.
SEA

Wat is SEA?

Kiezen tussen iPhone en Samsung
Een snelle manier om bovenaan de zoekmachines te staan en meer verkeer te genereren naar jouw website is met SEA. SEA staat voor Search Engine Advertising. Oftewel: betaald adverteren in een zoekmachine.
Simpel gezegd is SEA het plaatsen van advertenties binnen de zoekresultaten van zoekmachines. Deze advertenties kun je herkennen doordat ze in de meeste gevallen als eerste tevoorschijn komen in de zoekresultaten. Daarnaast kun je ze herkennen aan het groene label die ze hebben waar advertentie voor staat. Bij SEA koppel je bepaalde belangrijke zoekwoorden aan je advertenties. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk vertoond te worden als je advertenties zichtbaar zijn zodat mensen er op kunnen klikken en op je website belanden.
SEA

Beginnen met SEA

Wil je beginnen met SEA? Bij jouw bureau bij Sortlist vind je verschillende bedrijven die jou daarbij kunnen helpen. Ben je van plan dit zelf uit te gaan voeren? Dan willen we je een aantal tips meegeven. Het betaald adverteren in zoekmachines is namelijk een krachtig middel om je website een boost te geven. Het is daarom belangrijk dat je het ook als een krachtig middel inzet en er voorzichtig mee om gaat. Per dag zijn er door de hele wereld SEA-experts bezig om hun website bovenaan te krijgen waar jij het dan ook tegen op moet nemen. We geven je daarom drie tips die handig kunnen zijn bij het begin van SEA:

  • Start je campagne met een klein budget om het uit te testen;
  • Test meerdere campagnes uit en neem er de tijd voor;
  • Blijf constant alles meten en kijk naar je conversies. 
SEA

SEA met Google Ads

Betaald adverteren kan je op verschillende zoekmachines doen. Echter is Google de populairste zoekmachine om op te adverteren. Het is dan ook vaak aan te raden om via Google Ads SEA campagnes uit te voeren. Een reclamebureau kan je hierbij helpen. Google wordt vaak als zoekmachine uitgezocht, omdat bijna 93% van Nederland op Google zoekt en het per minuut ruim vijf miljoen zoekopdrachten verwerkt.

Om SEA met Google in te zetten, maak je gebruik van Google Ads. Als eerst bepaal je de zoekwoorden waar je op gevonden wil worden en bepaal je het budget dat je wil inzetten. Vervolgens maak je clustergroepen van de zoekwoorden en maak je relevante advertenties van de zoekwoorden. Aan het eind zet je de advertenties live.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Dit is waarom jouw bedrijf aan social media marketing moet doen

Dit is waarom jouw bedrijf aan social media marketing moet doen

De digitale wereld is in constante beweging, en als je een bedrijf runt, kan het moeilijk zijn om alle trends bij te houden. Een van die trends is social media marketing, een vorm van online marketing die sociale netwerken als platforms gebruikt. Maar is het echt...

4 tips om je bedrijf explosief te laten groeien

4 tips om je bedrijf explosief te laten groeien

In het huidige competitieve bedrijfslandschap is het essentieel om strategieën te ontwikkelen die je bedrijf een voorsprong geven. Of je nu een startup bent of een gevestigde onderneming; groei is een cruciale indicator van succes. In dit artikel delen we vier...