Hier zijn 10 gratis manieren om je ranking in Google te verbeteren, gehanteerd door de beste specialisten op gebied van SEO

door | 28-02-2022 | Marketing

Hier zijn 10 gratis manieren om je ranking in Google te verbeteren, gehanteerd door de beste specialisten op gebied van SEO.

Verbeter de gebruikerservaring van je website. 

Volgens een studie over ranking factoren door SEMrush zijn de top vier ranking factoren; 1) website bezoeken 2) tijd op de site 3) pagina’s per sessie en 4) bounce rate. 

Al deze vier hebben direct te maken met de ervaring die je website je gebruikers biedt. Heel belangrijk zoals Google onlangs benadrukte met zijn Page Experience update. Het is vrij eenvoudig: Als je website gemakkelijk en plezierig in het gebruik is en waardevolle informatie biedt, krijg je meer bezoekers, die langer op je site blijven en meer pagina’s bezoeken, en dat komt je ranking ten goede.

Schrijf goede inhoud die geoptimaliseerd is voor SEO. 

Het hebben van kwalitatieve content op je website is een van de beste manieren om de hoeveelheid traffic te vergroten en je ranking te verbeteren. In feite zei Google zelf in een blogpost over page experience dat het hebben van goede, relevante inhoud op een pagina belangrijker is voor de ranking dan  de pagina beleving. Zorg ervoor dat je inhoud foutloos is, rijk aan keywords, mobiel geoptimaliseerd, inspeelt op de specifieke behoeften van je doelgroep, en waardevolle links bevat naar aanvullende interne en externe content.

Backlinks – links van andere sites naar de jouwe – zijn een van de zwaarst wegende Google ranking factoren. Inkomende links naar de inhoud van je website van domeinen met een hoge autoriteit tonen de autoriteit van je site, ze brengen verkeer binnen, en ze verbeteren je ranking in de zoekmachines.

Verbeter je paginasnelheid. 

Laadtijd is een van de belangrijkste metingen in Google’s recente Core Web Vitals update, dus het is een goed idee om ervoor te zorgen dat je site zo snel mogelijk is – zowel om je ranking te verbeteren als om een goede gebruikerservaring te bieden.

Kwaliteitslinks op je website hebben is een van de beste manieren om verkeer te stimuleren en de autoriteit van je site te bevestigen. Maar links die een 404 foutmelding geven schaden zowel je gebruikerservaring als je ranking. 

Gebruik een hulpmiddel als BrokenLinkCheck of Dead Link Checker om eventuele gebroken links op te sporen.

Optimaliseer je afbeeldingen. 

Het optimaliseren van je afbeeldingen is van cruciaal belang om de snelheid van je site op te voeren en het voor Google gemakkelijker te maken de afbeeldingen op je webpagina’s te herkennen. Zorg ervoor dat al je website afbeeldingen gecomprimeerd zijn, beschrijvende bestandsnamen hebben, en alt tekst bevatten.

Gebruik H1 en H2 header tags. 

Niet alleen maken kopteksten je inhoud leesbaarder en begrijpelijker voor mens en zoekmachine. Er is ook een sterke correlatie tussen de zoekresultaten van Google en het gebruik van kopteksten in je inhoud. Kopteksten zijn ook een prima manier om de structuur van je inhoud te laten zien en je kernpunten te benadrukken.

Optimaliseer voor lokaal zoeken. 

Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone om bedrijven “bij mij in de buurt” te zoeken. Om je kansen te vergroten dat je bedrijf in relevante lokale zoekopdrachten verschijnt, moet je ervoor zorgen dat je je Google Mijn Bedrijf vermelding claimt, relevante inhoud geeft in Google mijn bedrijf Posts, je bedrijf in lokale gidsen laat opnemen en je online reputatie verbetert met goede online recensies.

Meer dan 60% van de ondervraagden zegt nog steeds dat voice search hun favoriete methode is om vragen te stellen op hun smartphone. Zorg ervoor dat Google ziet dat ze die gesproken zoekopdrachten in je website-content kunnen terugvinden. Zorg ervoor dat je volledige zinnen gebruikt die in een natuurlijke conversatiestijl zijn geformuleerd in plaats van losse trefwoorden.

Streef naar “positie nul”

Wanneer een gebruiker een vraag stelt in Google Zoeken, haalt Google soms inhoud van een relevante website en geeft die weer in een speciale featured snippet of antwoordvak boven het #1 zoekresultaat. 

Content in een featured snippet krijgen is een geweldige manier om de hoeveelheid traffic naar je site te vergroten (snippets bevatten een link naar de pagina waar de inhoud vandaan kwam) Maar ook om de geloofwaardigheid en zichtbaarheid van je merk te vergroten. 

Om je kansen te vergroten dat je content door Google als een featured snippet wordt geselecteerd, denk je aan waarschijnlijke zoekopdrachten die met je bedrijf te maken hebben en doorspek je je site met duidelijke, gezaghebbende antwoorden.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

De kracht van copywriting

De kracht van copywriting

Benut jij al de kracht van copywriting? En hoe word je nou zelf een goede copywriter? Hier vind je de antwoorden op deze vragen!

Hoe begin je met SEA?

Hoe begin je met SEA?

Wil je met jouw website bovenaan de zoekmachines staan en meer verkeer halen naar jouw website? Dan is SEA wellicht een oplossing voor je website. Maar wat houdt SEA precies in? En hoe begin je ermee? Wij leggen het uit.SEA Wat is SEA?Een snelle manier om bovenaan de...

Etsy shop openen, hoe doe je dit?

Etsy shop openen, hoe doe je dit?

Wil je een Etsy shop openen? Het is makkelijker dan je denkt! Hier vind je alles wat je moet weten over het openen van je eigen Etsy shop.