Kiezen tussen iPhone en Samsung

door | 17-06-2022 | Business

Voor iedereen die op zoek is naar een goede zakelijke telefoon dit artikel. Waarbij we kijken naar de beste zakelijke / populairste telefoons van de meeste bekende fabrikanten Apple en Samsung. De iPhone 12 van Apple en de Galaxy S22 Ultra van Samsung. Voor iedereen die in dubio is, hebben we een vergelijking gemaakt tussen deze twee toestellen. Zo kan jij de telefoon kiezen die het beste bij je past.

01.

Compatibiliteit met andere apparaten

Kiezen tussen iPhone en Samsung

Apple heeft het eigen iOS-besturingssysteem, waardoor de iPhone 12 alleen compatibel is met andere Apple apparaten. Als je dus thuis al andere apparaten van Apple hebt, bijvoorbeeld een iPad, Macbook of Apple Watch, kan het handig zijn om voor deze smartphone te kiezen.

Samsung werkt via Android. Dit is een open besturingssysteem waar ook andere apparaten op kunnen draaien. Als je een smartphone wil die je met alle apparaten kunt verbinden, kun je beter voor de Samsung Galaxy S22 Ultra kiezen.

02.

Opslagcapaciteit

De iPhone 12 heeft een opslagcapaciteit van 64, 128 of 256GB. Bij de S22 Ultra is dit 128, 256 of 512GB. Je kunt het geheugen uitbreiden met een USB-C stick, waarmee je bestanden van het ene naar het andere apparaat kunt overzetten. Bij de iPhone kun je het geheugen niet uitbreiden. Ga dus voor jezelf na hoe je je zakelijke mobiel gebruikt en hoeveel opslagcapaciteit je hiervoor nodig hebt. Wie het meeste geheugen op de telefoon wilt hebben, is het best uit met de Samsung.

Kiezen tussen iPhone en Samsung
03.

Prijs en specificaties

Kiezen tussen iPhone en Samsung

De iPhone 12 is verkrijgbaar vanaf € 909,-. De Galaxy Ultra 22 kost € 1349,-. Daar krijg je wel een hoger accuvermogen (5000 mAh vs. 2815 bij de iPhone 12), een hogere schermresolutie (1440x3088 pixels vs. 1170x2532 pixels bij de iPhone 12), een groter werkgeheugen (8GB vs. 4GB bij de iPhone 12) en een hogere pixeldichtheid (ppi) (501 ppi vs. 460 ppi bij de iPhone 12) voor. Kortom je krijgt iets meer, maar je betaald ook iets extra. Voor grootgebruikers van de mobiele telefoon, kan dat een voordeel zijn.

Tip! Als je belastingplichtig bent kan je gebruik maken van de KIA regeling. Wanneer je in 2022 €2.401 of meer investeert in je bedrijf, kan je tot wel 28% van je investeringskosten terugkrijgen, dus ook van je telefoon.

04.

Veiligheid

De iPhone 12 draait zoals eerder gezegd op het eigen iOS besturingssysteem van Apple. Dit systeem is heel veilig. Apple onderwerpt namelijk alle ontwikkelaars en alle apps aan een strenge controle voordat de apps in de App Store worden geplaatst. Hierdoor weet je zeker dat de apps die je download veilig zijn. Er zijn ook regelmatig nieuwe software-updates beschikbaar. Deze dragen extra bij aan de veiligheid van de iPhone 12. 

Kiezen tussen iPhone en Samsung

De Samsung Galaxy S22 Ultra draait op het Android besturingssysteem van Google. Dit besturingssysteem is open en werkt ook op andere merken smartphones. Bij Android download je apps in de Play Store. Dit platform wordt niet gecontroleerd waardoor er ook slechte apps van malafide ontwikkelaars op terecht kunnen komen. Om misbruik te voorkomen wordt de Play Store wel dagelijks gecontroleerd op malware.

Bij Android doe je er dus goed aan om zelf ook te controleren of de apps van betrouwbare ontwikkelaars zijn. Dit kun je doen door kritisch te kijken naar hoe de app is vormgegeven en hoe hij wordt beoordeeld. Download ook nooit apps die niet uit de Play Store komen. Deze worden namelijk niet gecontroleerd met veiligheidsscans. 

05.

Het ontwerp

Kiezen tussen iPhone en Samsung

iOS heeft een eenvoudig ontwerp, waardoor het er op elke iPhone hetzelfde uitziet. Het nadeel hiervan is dat je de indeling van de iPhone 12 dus niet op je eigen wensen en voorkeuren kunt afstemmen. Je kunt bijvoorbeeld geen app-iconen aanpassen of widgets op het startscherm zetten. Bij Android kan dit wel. Dankzij dit besturingssysteem kun je de S22 Ultra volledig personaliseren.

06.

Kies een telefoon die bij je persoonlijke voorkeuren past

Beide smartphone-modellen zijn prima geschikt voor zakelijk gebruik. Het hangt van jouw persoonlijke voorkeuren, gebruikseisen en budget af of de iPhone 12 of de Samsung Galaxy S22 Ultra het beste bij je past.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Breid je onderneming uit door nieuw personeel te werven

Breid je onderneming uit door nieuw personeel te werven

Als ondernemer zoek je naar kansen om te groeien. Kies voor het uitbreiden van de afzetmarkt, breng een nieuw product uit om je omzet te vergroten of kijk naar de mogelijkheden om personeel aan te nemen. Dat laatste is vaak makkelijker gezegd dan gedaan! Wie een blikt...

Maak het jouw werknemers een stuk aangenamer met deze vijf tips

Maak het jouw werknemers een stuk aangenamer met deze vijf tips

Wil je dat je werknemers blijven? Dan is het belangrijk om ze een fijn werkklimaat te bieden. Natuurlijk zijn er al genoeg regels en voorschriften, maar daarmee ben je er nog niet. Er zijn ook kleine dingen die je kunt doen om het voor je medewerkers aangenamer te...