Digital nomad special: welk businessmodel kies jij?

door | 1-12-2020 | Business, Businessmodellen

Digital nomads nemen langzaam de wereld over! Dit zijn mensen die het liefst willen reizen en kunnen werken vanuit welke plek dan ook. In het warme Californië, in het prachtige Zuid-Afrika of in het oh zo koude Rusland, niks is onmogelijk met het digital nomad businessmodel! Er zijn allerlei online businessmodellen om aan de slag te gaan als digital nomad, maar welke past er nou het beste bij jou? Lees snel verder, ik heb acht verschillende modellen voor je geselecteerd!

01.

Web developer

Ben jij handig in het designen en ontwikkelen van producten? Dan is dit de perfecte manier om aan de slag te gaan! Als webdeveloper heb je alleen een computer, internet en enigszins creativiteit nodig.

Daarnaast is het makkelijk om te beginnen en kun je dit doen waar en wanneer dan ook. Kom je er een keer niet uit? Geen zorgen! Het internet staat vol tips en tricks in de variatie aan online tutorials. Ik raad je aan om de LinkedIn cursussen te volgen!

Maar waarom is web developer nou zo pérfect in digital nomad businessmodel? Je kunt op een comfortabele plek je werk doen, je werk indelen zoals jij dat wil en zo nodig, inspiratie uit jouw omgeving halen! Wie wil dat nou niet?

Digital nomad special: welk businessmodel kies jij?
02.

Digital marketeer

Is E-commerce meer jouw ding? Dan kun je je marketingstrategieën ook online uitvoeren! Er is geen coaching of face-to-face contact nodig waardoor dit makkelijk te behalen valt. Het uitvoeren, testen en verbeteren kun je op iedere plek en iedere tijd doen. Het uitvoeren van je strategieën en het maken van content heb je zelf in de hand. Daarnaast is het voordeel van online marketing dat je op het internet genoeg werk kan vinden. Als digital nomad is de digital marketeer één van de tofste beroepen die je kunt doen! Marketing is namelijk altijd en overal, zowel online als offline waardoor je meer uit je werk kan halen als je over de wereld reist! Ieder vak heeft een digital marketeer nodig, dus waar wacht je op?

Wil je beginnen aan de digital marketing? Een aantal tips met strategieën die je niet teleur zullen stellen:

03.

Virtual assistant

Naast de digital marketeer heb je de virtual assistant. Deze mensen zitten vaak onder de digital marketeer om de taken op te vangen waar de drukke digital marketeer geen tijd voor heeft. Het voordeel is dat doordat de taken eenvoudig zijn, het beroep geen eerdere ervaring vereist. Ben jij van het hulp- en dienstverlening? Ligt het inplannen, contact onderhouden met klanten en het maken/verwerken van content je? Dan is dit misschien een model dat perfect bij je past.

Digital nomad special: welk businessmodel kies jij?
04.

Consultant

Digital nomad special: welk businessmodel kies jij?

Een consultant is een expert die je kan adviseren. Dit zijn de mensen die digital nomads tijdens hun reis naar succes begeleiden en het leuk vinden om deze mensen opweg te helpen. Als je jarenlang kennis en ervaring op een relevant gebied hebt zoals marketing of visuele bewerking, kun je dit perfect inzetten in het digital nomad businessmodel.

De begeleiding is niet tijds- en locatiegebonden. Daarnaast haal je misschien wel meer ervaring en expertise uit de juiste omgeving. Dit kan je in de toekomst verder helpen.

05.

Customer support representative

Dit lijkt misschien een beetje op de virtual assistant, maar is net iets anders. De customer support representative is het schakelpunt voor mensen die hulp nodig hebben met het doen van een aankoop.

De kans is er dat je cursussen of online tutorials hiervoor moet volgen. Het verschil met de virtual assistant, is dat je voor deze functie het beste wel ervaring kunt hebben, want wie kan jou beter adviseren dan iemand die al ervaring met het product/dienst heeft?

De customer support representative kan meerdere mensen tegelijkertijd helpen over verschillende locaties, wat dit beroep hartstikke geschikt maakt voor de digital nomad! Voor meer informatie over dit vakgebied, raad ik je aan om de website van Monster te bekijken!

Digital nomad special_ welk businessmodel kies jij_
06.

Language teacher

Digital nomad special_ welk businessmodel kies jij_

Het is uiteraard van belang om als bedrijf te kunnen communiceren met zijn/haar consumenten. Zo is het vloeiend spreken van een wereldtaal als Engels behulpzaam tijdens contactmomenten, al helemaal als het bedrijf internationaal is gegaan. En zelfs daarnaast is Engels alleen niet genoeg. De talen kunnen door een digital nomad eenvoudig via apps en met het internet aangeleerd worden. En als je de échte digital nomad lifestyle volgt door middel van reizen, pik je andere talen eenvoudiger op!

07.

Copywriter

Vind je verhalen creëren leuk en ben je goed in het neerzetten van een interessante tekstl? Dan is copywriter iets voor jou! Deze mensen kunnen voor allerlei zaken worden ingezet waardoor het een breed beroep is. Ook kun je freelancen in dit vak. De copywriter staat in dit rijtje, omdat dit één van de populairste digital nomad jobs is! Het is een beroep dat je makkelijk op afstand kan leren.

Ben je benieuwd naar hoe je dit kunt aanpakken? Het filmpje hieronder is de toolbox die je nodig hebt!

08.

Photographer

Digital nomad special_ welk businessmodel kies jij_

De fotografen hebben weinig coaching nodig. Met een duidelijk aangeleverd opdracht vanuit een bedrijf, kunnen fotografen hun eigen creativiteit de vrije loop laten gaan. Ze hebben de expertise om de juiste angle, verhouding en bijvoorbeeld de juiste momenten vast te leggen. Zij maken marketingmateriaal van over de wereld. Ben je hierin geïnteresseerd? Ook hiervoor heeft LinkedIn leerzame cursussen!

De photographer is misschien wel het beste aan te raden voor de digital nomad lifestyle! Als je naar verschillende plekken over de wereld gaat, krijg je niet alleen meer inspiratie of creativiteit voor foto's, maar je zou de foto's ook op de mooiste plekken vastleggen op camera! Hierdoor heb je meer speelruimte en variatie om aan de eisen van de opdrachtgever te voldoen.

Nu weet je welke businessmodellen allemaal geschikt kunnen zijn voor jou! Misschien is dus zo'n carrièreswitch naar een digital nomad toch niet zo mis. Heb je nog niet genoeg gehad van deze lifestyle? Check dan meer over het leven als digital nomad.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Klanten werven en behouden doe je zo

Klanten werven en behouden doe je zo

Ben je net als ondernemer actief op de markt? Dan wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk klanten werven en ze natuurlijk ook behouden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee en...

Heb je een eigen bedrijf? Deze vier verzekeringen zijn onmisbaar

Heb je een eigen bedrijf? Deze vier verzekeringen zijn onmisbaar

Als ondernemer zijn er veel dingen waar je aan moet denken, waaronder je verzekeringen. Je wilt natuurlijk niet voor vervelende (financiële) verrassingen komen te staan als er iets gebeurt. Het is belangrijk om hier goed op voorbereid te zijn. Maar er zijn veel...

Hoe vind je opdrachten als zzp’er?

Hoe vind je opdrachten als zzp’er?

Voor degenen die geïnteresseerd zijn om freelancer te worden, kan het vooruitzicht om kwaliteitsvolle opdrachten binnen te halen ontmoedigend lijken. Met de juiste kennis en strategie kan het vinden van freelance opdrachten echter een haalbaar doel zijn. Dit artikel...