HOW-TO GUIDES

ZAKELIJKE LENING AANVRAGEN

Er zijn veel verschillende manieren van financiering. Je kan natuurlijk binnen je bedrijf zoeken naar vermogen, maar er zijn ook veel mogelijkheden voor extern financiering te vinden. Je vindt ze hier!

LET'S GET STARTED

GELD LENEN BIJ DE BANK

Bij een zakelijke bankrekening leen je een geldbedrag bij de bank. Over de afgesproken periode betaal je dit bedrag inclusief rente weer terug.

Banklening

Met een bankgarantie geef je leveranciers en zakenpartners de zekerheid dat je aan de financiële verplichtingen kan voldoen. De bank stelt zich dan namelijk garant.

Bankgarantie

Een zakelijke hypothecaire lening is een lening voor het kopen of verbouwen van een bedrijfspand. De looptijd is meestal tussen de 10 en 25 jaar. Je betaalt maandelijks aflossing en rente.

Zakelijke hypothecaire lening

Met een kredietverzekering heb je de zekerheid dat je altijd betaalt krijgt, ook als je op rekening levert. Als je klant niet meer kan betalen, betaalt de bank of verzekeringsmaatschappij het geld aan je uit.

Kredietverzekering

Bij leasing financieert de bank bedrijfsmiddelen, zoals een auto of apparatuur. Je betaalt elke maand een deel van het bedrag uit. Je kan dit vergelijken met huren.

Leasing

GELD LENEN OVERIGE VORMEN

Geld lenen van vrienden en familie kan goed uitkomen. Het is een korte lijn, maar bedenk wel of je dit echt wil. Maak altijd afspraken over het geld en stel een contract op.

Vrienden en familie

Crowdfunding is een interessante optie, al helemaal als het gaat over het oplossen van een maatschappelijk probleem. Een groot publiek spaart dan het geld bij elkaar.

Crowdfunding

Business Angels zijn particuliere investeerders die graag financieel hulp bieden aan startende ondernemingen. Ook helpen ze je graag met hun kennis en netwerk.

Business Angels

Net zoals de Business Angels zijn de Business Devils graag betrokken bij jouw bedrijf, zowel financieel als op het gebied van kennis. Een Business Devil zal proberen je organisatie over te nemen.

Business Devils

Venture Capitalists beheren het vermogen van grote investeerders en zoeken voor hun naar kansen. Ze hebben veel geld beschikbaar dat ze graag investeren in groeiende bedrijven.

Venture Capitalists

Ben je een technologische or creatieve startende ondernemer? Dan kan je geld lenen bij Seed Capital. Je moet hiervoor voldoen aan een aantal eisen voordat je het kan aanvragen.

Seedfonds

Heb je een heel sterk ondernemersplan geschreven? Ga dan op zoek naar super informals! Deze hebben een groot vermogen dat ze graag willen investeren in bedrijven.

Super informals

Als je al een langere tijd ondernemer bent en voldoet aan alle eisen kan je misschien wel de beurs op! Je krijgt dan geld van beleggers die in jouw bedrijf investeren.

Effectenbeurs

Er is in een bedrijf nooit maar een kapitaalbron. Door uit verschillende bronnen geld bij elkaar te rapen zorg je dat je uiteindelijk voldoende vermogen hebt voor de start, groei of investering voor je bedrijf.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

INVESTEERDER OVERTUIGEN

SUBSIDIE AANVRAGEN

FINANCIERING UIT EIGEN BEDRIJF HALEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE