Home » Toolkit » Tooltips » Vennoten

Tooltip

Vennoten

Vennoten zijn de mensen die samen met je staan ingeschreven bij de KVK. Alle vennoten hebben verantwoordelijkheden als mede-eigenaren!

Handig in de: fase..

Moeilijkheid: 1
Doelen: Ik wil mijn netwerk verbreden | Ik wil nieuwe stappen zetten
VENNOTEN

Situatie

Waarom zou je Vennoten toepassen?

Een vennoot is een medewerker van een bedrijf die ook mede-eigenaar is. Alle vennoten zijn verantwoordelijk voor het vermogen van een bedrijf. Voordelen van vennoten zijn dat je start met meer eigen vermogen en dat je als bedrijf een groot netwerk hebt. Je kan je team uitbreiden met vennoten als je met anderen op gelijke voet in jouw onderneming wil staan.

Handeling

Hoe pas je Vennoten toe?

Als je een bedrijf gaat oprichten met vennoten schrijf je jullie samen in bij de Kamer van Koophandel onder een bepaalde rechtsvorm. Het ligt aan de rechtsvorm of de vennoot alleen mede-eigenaar is, of ook aandeelhouder. Het is belangrijk dat je je aan de voorwaarden van de gekozen rechtsvorm houdt en een vennootschapscontract opstelt. Hierin stel je onder andere vast hoe de winst wordt verdeeld, wie waartoe bevoegd is, voor welk bedrag vennoten een contract aan mogen gaan en wat er gebeurt met het bedrijf als een vennoot wilt stoppen of overlijdt.

Resources

Wat heb je nodig?

Je hebt mensen nodig die met jou een vennootschap willen beginnen en de middelen om te voldoen aan de voorwaarden voor het oprichten van jouw gekozen vennootschap. 

Extra's

Referentie naar extra informatie, producten of partners.

Je hebt mensen nodig die met jou een vennootschap willen beginnen en de middelen om te voldoen aan de voorwaarden voor het oprichten van jouw gekozen vennootschap. 

Sorry, No posts.