Home » Toolkit » Tooltips » Strategic planning

Tooltip

Strategic planning

Hoe en wanneer bereik je jouw doel? Door middel van strategic planning maak je een haalbaar plan waarmee je alles wat je wil kan bereiken!

Handig in de: fase..

Moeilijkheid: 1
Doelen: Ik wil een geschikte aanpak vinden | Ik wil mijn bedrijf verbeteren
STRATEGIC PLANNING

Situatie

Waarom zou je Strategic planning toepassen?

Door middel van strategic planning maak je een planning waarin duidelijk te zien is hoe en wanneer jij jouw doel kan bereiken. Het zorgt voor overzicht in het bedrijf en iedereen weet zo waar hij of zij aan toe is. Door aan de hand van een strategic planning de doelen na te streven zorg je voor duidelijkheid naar jezelf en je teamleden.

Handeling

Hoe pas je Strategic planning toe?

Strategic planning begint bij kijken naar waar je nu bent. Dit doe je aan de hand van een SWOT-analyse. Als je weet wat de situatie nu is, kan je met behulp van de missie en visie kijken naar waar je naartoe wilt: een doel. Je kan een plan gaan ontwerpen, eventueel met behulp van de Balance ScoreCard. Als je dit op een rijtje hebt, kan je kijken welke stappen je moet zetten om het uiteindelijke doel te behalen. 

Als je doel SMART is geformuleerd kan je een planning maken. Wanneer wil je welke stappen richting het doel bereiken? Nadat het plan af is, is het belangrijk om het te managen. Zorg dat je op de hoogte blijft van wat er zowel binnen als buiten het bedrijf gebeurt. Houd in gedachten dat je je plan altijd kan aanpassen en opnieuw een planning kan maken.

Resources

Wat heb je nodig?

Je hebt een SMART-doelstelling nodig voordat je kan beginnen met strategic planning.

Extra's

Referentie naar extra informatie, producten of partners.

Je hebt een SMART-doelstelling nodig voordat je kan beginnen met strategic planning.

Sorry, No posts.