Home » Toolkit » Tooltips » Projectmanagement

Tooltip

Projectmanagement

Hoe loopt een project in jouw bedrijf? Met een goede projectmanagement zorg je dat je je voorbereid en dat het zo soepel mogelijk verloopt!

Handig in de: fase..

Moeilijkheid: 1
Doelen: Ik wil een geschikte aanpak vinden | Ik wil mijn bedrijf verbeteren
PROJECTMANAGEMENT

Situatie

Waarom zou je Projectmanagement toepassen?

Projectmanagement is de manier waarop projecten worden georganiseerd, voorbereid, gepland, uitgevoerd en afgerond binnen jouw bedrijf. Voordelen van effectieve projectmanagement zijn dat het zorgt voor orde en duidelijkheid, dat je gefocust blijft op het doel en dat je je goed kan voorbereiden op eventuele risico’s. Dit gaat meestal aan de hand van een projectplan.

Handeling

Hoe pas je Projectmanagement toe?

Elk project bestaat uit 5 fasen: organiseren, voorbereiden, plannen, uitvoeren en afronden. Door een projectplan op te stellen weet je precies wat er wanneer moet gebeuren. Ook helpt het om op een rijtje te zetten wat de opdrachtgever precies verwacht en wanneer het project opgeleverd moet worden.

Resources

Wat heb je nodig?

Een projectplan. Dit kan je schrijven aan de hand van de basis informatie over het project: wat moet er gebeuren, wanneer en voor wie?

Extra's

Referentie naar extra informatie, producten of partners.

Een projectplan. Dit kan je schrijven aan de hand van de basis informatie over het project: wat moet er gebeuren, wanneer en voor wie?

Sorry, No posts.