Home » Toolkit » Tooltips » Minimum viable product

Tooltip

Minimum viable product

Als je een eerste versie van je product hebt kan je beginnen met testen. Met een MVP krijg je al veel inzichten vanuit jouw doelgroep!

Handig in de: fase..

Moeilijkheid: 2
Doelen: Ik wil beter onderzoek doen | Ik wil een geschikte aanpak vinden | Ik wil een product ontwikkelen | Ik wil mijn bedrijf verbeteren
MINIMUM VIABLE PRODUCT

Situatie

Waarom zou je Minimum viable product toepassen?

Minimum viable product (MVP) is een eerste, uitgeklede versie van jouw product. Een MVP wordt gebruikt om inzichten te krijgen van de groep die als een van de eerste jouw product aanschaffen. Je komt erachter wat voor functies jouw product nodig heeft en wat de gebruikers graag willen. Een minimum viable product draagt bij aan het productontwikkelingsproces, doordat je feedback kunt krijgen om jouw product te ontwikkelen. Het biedt zodanig waarde en heeft bepaalde functies waardoor de gebruikers geïnteresseerd blijven, zonder dat het product al helemaal af hoeft te zijn.

Handeling

Hoe pas je Minimum viable product toe?

Zet een doelstelling voor jezelf door na te gaan wat je wil bereiken als je je minimum viable product test. Ontwikkel een idee en product dat gangbaar is om mee aan de slag te gaan. Laat het klanten en/of geïnteresseerden het voor een bepaalde tijd gebruiken. Vervolgens haal je hun feedback hieruit om dat te verwerken in je definitieve producten. Communiceer daarnaast ook regelmatig met deze mensen.

Resources

Wat heb je nodig?

De eerste versie van jouw minimum viable product en mensen die dit graag willen testen is het enige wat je hiervoor moet regelen.

Extra's

Referentie naar extra informatie, producten of partners.

De eerste versie van jouw minimum viable product en mensen die dit graag willen testen is het enige wat je hiervoor moet regelen.

Sorry, No posts.