Home » Toolkit » Tooltips » Leasing business

Tooltip

Leasing business

Tegenwoordig kan je van alles leasen: van auto's tot broeken. Voor een bepaalde periode leen je het en daarna breng je het weer terug.

Handig in de: fase..

Moeilijkheid: 1
Doelen: Ik wil meer klanten vinden | Ik wil mijn bedrijf verbeteren | Ik wil nieuwe stappen zetten
LEASING BUSINESS

Situatie

Waarom zou je Leasing business toepassen?

Het leasing business model is een model waarbij je producten uitleent aan klanten voor een bepaald bedrag over een bepaalde periode. Waar het eerst vooral om het leasen van auto’s ging, worden nu ook andere producten geleased. Tegenwoordig kan je namelijk bijna alles leasen: van wasmachines tot matrassen en kleding. Een voorbeeld van een leasing business model is MUD Jeans. Voor een bepaald bedrag per maand kan je bij hen broeken lenen. Na je lease-periode stuur je de broeken terug en de versleten broeken worden gerecycled.

Handeling

Hoe pas je Leasing business toe?

Als je wilt beginnen met een leasing business is het belangrijk te bepalen welke producten je wil leasen. Maak ook een ondernemingsplan met een financieel overzicht, de kosten van de producten kunnen namelijk hoog oplopen. Als je dit hebt kan je leasecontracten opstellen. Voor hoe lang kunnen mensen het product leasen? Hoe duur is het per maand? Zorg dan dat je een plek hebt om de producten op te leasen. Ga je dit online doen of open je een winkel?

Resources

Wat heb je nodig?

Producten en een plek (bijvoorbeeld een  website of fysieke winkel) waar mensen jouw producten kunnen leasen.

Extra's

Referentie naar extra informatie, producten of partners.

Producten en een plek (bijvoorbeeld een  website of fysieke winkel) waar mensen jouw producten kunnen leasen.

Sorry, No posts.