Hoe je als jonge ondernemer snel kunt groeien

door | 20-11-2023 | General

Ben je van plan om je als jonge ondernemer op de markt te profileren? Dan heb je dat goed bekeken, want als jonge en ambitieuze ondernemer heb je tegenwoordig genoeg kansen. Het gaat namelijk goed met de economie en er zijn voldoende opdrachtgevers die diensten en producten zoeken. 

Maar als jonge ondernemer krijg je ook met uitdagingen te maken, want bijna niemand kent je aan het begin van je ondernemersleven. Maar hoe zorg je er als jonge ondernemer voor dat je snel kunt groeien op de uitdagende markt?

Zoekmachineoptimalisatie is belangrijker dan ooit 

Aandacht aan marketing besteden is sowieso aan te bevelen, want daarmee trek je klanten en zet je je bedrijf meer in de aandacht. Je website is het belangrijkste visitekaartje van je onderneming en daarom moet die er ook perfect uitzien. 

Je moet bovendien hoog scoren met bepaalde zoekwoorden, zodat je gemakkelijk vindbaar bent voor mensen die interesse hebben in bepaalde diensten of producten. 

Heb je zelf weinig ervaring met SEO en zie je het ook niet echt zitten om daar in de toekomst meer over te leren, omdat je liever de focus legt op de hoofdactiviteiten? Dan is het raadzaam om een SEO-bedrijf met kennis en ervaring in te schakelen. Tegenwoordig kun je dankzij seo black friday overigens ook tegen scherpe tarieven gebruikmaken van handige tools. 

Denk aan de doelstellingen

Als jonge ondernemer is het verstandig om bepaalde doelen te hebben. Wanneer je zomaar aan de slag gaat, dan is het namelijk lastiger om te groeien. Om die reden is het belangrijk om per periode bepaalde doelen te stellen. 

Daarbij kun je in de eerste plaats natuurlijk denken aan een bepaalde omzet die je in een specifieke periode wilt halen. Maar bijvoorbeeld ook het aantal klanten dat je in een jaar wilt binnenhalen. Wanneer je met doelstellingen werkt, dan zal je sneller progressie maken en je wordt er ambitieuzer van. 

Bouw een band met je klanten op

Als jonge ondernemer moet je beseffen dat het vaak niet alleen gaat om het aantal klanten dat gebruikmaakt van je diensten of producten afneemt, maar ook om de afnamehoeveelheid. Je hebt bijvoorbeeld meer aan één specifieke klant die maandelijks tientallen producten koopt, dan aan vijf klanten die slechts af en toe iets bestellen.

Om die reden is het belangrijk om als jonge ondernemer een band met je klanten op te bouwen. Wanneer ze je in vertrouwen nemen en je producten en diensten waarderen, dan is de kans groot dat ze trouw blijven aan je onderneming. 

Het belang van goede content 

Als ondernemer is het ook van belang om te laten zien wat je kunt. Je kunt immers wel zeggen dat je ergens de beste in bent, maar uiteindelijk zijn het de klanten die dit echt objectief kunnen beoordelen. 

Gelukkig is het tegenwoordig gemakkelijk om je expertise te laten zien. Je kunt bijvoorbeeld een portfolio-pagina op je website maken. Dan krijgen andere mogelijke klanten een indruk van de projecten die je allemaal hebt uitgevoerd. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een blog te schrijven, zodat je aan websitebezoekers kunt laten zien dat je bepaalde expertise hebt. 

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

De nieuwe generatie marketing voor succesvolle ondernemers

De nieuwe generatie marketing voor succesvolle ondernemers

In een tijd waarin startups als paddenstoelen uit de grond schieten en online aanwezigheid alles is, nemen jonge ondernemers de zakenwereld stormenderhand over. Wat is hun geheime wapen? Slimme marketing! Laten we eens duiken in hoe deze jonge knallers marketing...