De voordelen van elektrische bezorgfietsen leasen

door | 24-01-2024 | General

Veel bedrijven bezorgen tegenwoordig hun producten thuis. Ze willen dit natuurlijk zo efficiënt mogelijk doen, en daarom heb je een klein en handig voertuig nodig. Scooters zijn een optie, maar die zijn niet zo milieuvriendelijk, kosten veel, en je personeel heeft een rijbewijs en helm nodig. Een bezorgfiets is daarom een goede keuze voor bedrijven die snel en makkelijk willen bezorgen in de stad. Wil je net zo snel zijn als een scooter maar toch milieuvriendelijk blijven? Kies dan voor een elektrische bezorgfiets! Hier zijn de voordelen van een elektrische bezorgfiets leasen..

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Het grootste voordeel van elektrische bezorgfietsen is dat ze duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Ze stoten gewoon geen CO2 uit als ze rijden, terwijl dat wel het geval is bij scooters en auto’s. Op die manier kun je als bedrijf de luchtvervuiling verminderen en de luchtkwaliteit in steden verbeteren. Althans, je hebt in ieder geval je eigen impact in eigen handen. Ook worden de accu’s van elektrische bezorgfietsen gerecycled als ze op zijn, waardoor er minder afval is en materialen opnieuw gebruikt worden.

Kosten besparen

Bezorgfietsen kunnen jouw bedrijf een heleboel geld besparen. Een groot voordeel is dat je geen geld aan brandstof hoeft uit te geven. Bedrijven die nu nog scooters of auto’s gebruiken, kunnen veel besparen door over te stappen op fietsen. Ook hebben bezorgfietsen meestal minder onderhoud en reparaties nodig dan voertuigen met een motor. Hierdoor bespaar je nog meer geld. Tip: je kunt ook elektrische bezorgfietsen zodat je geld kunt besparen op de aanschaf. Tevens wordt het onderhoud dan voor jou gedaan en hoef je je daar zelf geen zorgen meer over te maken.

Beter rijcomfort en gezonder voor medewerkers

Bezorgfietsen zijn ook goed voor het comfort en de gezondheid van je personeel. Ze rijden lekker en stabiel, hebben een stevig frame, goede remmen en brede banden voor extra grip. Wat wil je nog meer? Ze hebben meestal geen versnellingen. Hierdoor wordt het fietsen een stuk makkelijker en soepeler. Je personeel heeft geen rijbewijs nodig om ze te gebruiken, wat natuurlijk handig is. Die heb je namelijk wel nodig voor een scooter of auto. En fietsen is gezond: je medewerkers bewegen meer, wat goed is voor hun gezondheid. Op die manier zullen ze zelfs minder zelf ziek worden en dus gezonder en productiever zijn.

Fiscale voordelen

Een ander voordeel van het leasen van bezorgfietsen is dat het fiscaal aantrekkelijk is voor bedrijven. De kosten voor deze fietsen kun je volledig aftrekken, wat betekent dat bedrijven deze kosten kunnen aftrekken van hun belasting. Bedrijfswagens kosten vaak veel. Je zou dus bezorgfietsen kunnen leasen om de kosten over het hele jaar te spreiden, wat financieel een stuk fijner is. Ook laat een bedrijf dat overstapt op e-bikes zien dat het duurzaam en maatschappelijk verantwoord bezig is. Dit kan een positief effect hebben op het imago van het bedrijf en klanten aantrekken die ook waarde hechten aan milieubewust ondernemen.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Combineer digitalisering en administratie met deze twee tools

Combineer digitalisering en administratie met deze twee tools

Een goed financieel beheer is van essentieel belang voor zowel particulieren als bedrijven. Echter, het bijhouden van inkomsten, uitgaven en belastingen kan een tijdrovende en complexe taak zijn. Met de komst van het internet, is het tegenwoordig een stuk makkelijker...