10 investeringen die voor elk bedrijf interessant zijn

door | 2-02-2024 | General

Zoals je inmiddels weet hebben we het bij HUSTL vaak over groeien met je bedrijf. Of je nou een ZZP’er bent, een gave start-up runt of lekker wilt groeien met je organisatie. Business groei gaat gepaard met veel tijd en geld investeren in het binnenhalen van nieuwe klanten door middel van allerlei marketingactiviteiten en het uitbreiden van je business door steeds nieuwe innovaties toe te passen of je dienstverlening/producten te verbeteren. In dit artikel geven we je nog eens zes onderwerpen waarmee we jou hopen te inspireren je bedrijf een stapje beter te maken.

Investeer in human capital

Je bedrijf is zo goed als de mensen die bij je werken, zeker wanneer je in de dienstverlening zit of de support afdeling een belangrijke schakel is in je business. Door te investeren in opleiding voor je personeel verbeter je de vaardigheden van je persoon op specifieke onderdelen waar jij denkt dat verbetering nodig is. Denk bijvoorbeeld eens aan een extra sales training voor je sales mensen of verbeter de marketing skills van je marketing mensen. Zo sla je twee vliegen in één klap, namelijk uitdaging bij je personeel en betere resultaten! Er zijn tal van manieren. Populair zijn online trainingen maar er zijn ook gehele opleidingstrajecten via verschillende instanties. Wat past het beste bij jouw personeel?

Investeer in een goede planning en urenregistratie

We blijven even bij het onderdeel personeel. Heb je er wel eens over nagedacht te investeren in een goede tool voor jouw personeelsplanning? Dit is niet alleen voor jezelf fijn maar ook voor je HR-afdeling en je personeel zelf. Met een goede strakke planning in een handige en overzichtelijke tool weet iedereen waar die aan toe is wanneer het gaat om werktijden. Zeker in combinatie met een gebruiksvriendelijke manier om uren te registreren is dit de investering meer dan waard. Nooit meer gedoe over het wisselen van diensten, het uitbetalen van overuren en het indelen van de vakanties.

Investeer in secundaire arbeidsvoorwaarden

Wat doe jij nog meer om je personeel blij en tevreden te houden over jou als werkgever? Je arbeidsvoorwaarden dragen daar zeker aan bij. Om goed personeel aan te trekken én te behouden is het het zeker waard om hier eens serieus naar te kijken en waar mogelijk te verbeteren. Waarschijnlijk heb je de basics wel op orde: de ziektekostenverzekering, de (flexibele) werktijden en de reiskosten. Maar je kan nog een stapje verder gaan door onze eerste tip in dit artikel (opleidingsmogelijkheden) op te nemen in je arbeidsvoorwaarden maar denk ook eens na over het bieden van een laptop/telefoon van de zaak, vette teamuitjes om te teambuilding te vergroten, misschien kun je wel extra vakantiedagen bieden of locatie onafhankelijk werken. Vraag vooral je personeel wat hen blij maakt en kijk of je als werkgever daarin kunt investeren.

Investeer in marketing

Genoeg over je personeel. Nu in de marketing aan de beurt. De meeste ondernemers weten wel dat het slim is te investeren in SEO, SEA en social media om je bedrijf online zichtbaar te maken. Maar, er is echt nog veel meer mogelijk, ook voor jouw business! Waar liggen voor jouw bedrijf nog kansen? Marketing blijft zich ontwikkelen, elke maand komen er weer nieuwe trucs en mogelijkheden beschikbaar om te groeien in het aantal websitebezoekers en leads via je online kanalen. Bij HUSTL weten we als geen ander dat het loont om hierin te blijven investeren en telkens te blijven zoeken naar de beste growth hacks voor jouw business. Heb je als eens nagedacht over ‘Demand Generation’ en het verbeteren van je personal branding via LinkedIn? Hier lees je binnenkort meer over bij HUSTL!

Investeer in technologie en tools

Wanneer je business veelal online of achter de computer plaats vindt is deze tips voor jou! Investeer in nieuwe technologieën die jouw operatie sneller, gemakkelijker en minder foutgevoelig maakt. Wanneer je de ontwikkelingen op dit gebied een beetje in de gaten hebt gehouden de afgelopen tijd zal je gewerkt hebben dat, net als de marketing ontwikkelingen, ze razendsnel gaan. We hebben het al gehad over tools om je personeelsplanningen te versimpelen en over online trainingen voor je personeel, maar denk ook eens aan technologie die jouw product of dienst verbeterd, bijvoorbeeld nieuwe materialen en systemen, AI of slimme tools om je sales processen te verbeteren. Wil je hier meer tips over lezen, check dan onze andere blogs en houd de website in de gaten voor wekelijks nieuwe tips en tools.

Bonus: Investeer in duurzaamheid

Jep, ook in 2024 gaan we het hebben over duurzaam ondernemen. We houden altijd onze ogen open om onze onderneming nog meer te verduurzamen. Dit omdat we het zelf belangrijk vinden de planeet leefbaar te houden maar ook een hoop van onze beste klanten vinden dit een belangrijk topic. Ga voor jezelf eens na hoe jij als ondernemer en werkgever je bedrijf duurzamer kunt maken. De inkoppertjes heb je al eerder gelezen en waarschijnlijk al grotendeels toegepast, toch? Maar denk ook eens aan wat je nog meer kunt verduurzamen. Is je website-hosting bijvoorbeeld al groen? Kun je je uitstoot compenseren? Vergeet ook niet je personeel en je klanten hiervan bewust te maken. Je zal zien dat ook deze investering bijdraagt aan je groeien van je business!

Aan de slag! Waar ga jij mee aan de slag? Laat het ons weten in de HUSTL Community!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Waarom zou je jouw bedrijf verkopen?

Waarom zou je jouw bedrijf verkopen?

Veel ondernemers willen hun bedrijf verkopen of gedeeltelijk verkopen om het naar een hoger niveau te tillen. Er zijn veel redenen om die stap te zetten, het hangt allemaal af van wat je wilt bereiken. Een goed moment om een koper te zoeken is als je bedrijf al een...

Banen vinden in het sociaal domein: Tips voor succes

Banen vinden in het sociaal domein: Tips voor succes

Het sociaal domein biedt een breed scala aan carrièremogelijkheden voor mensen die graag anderen willen helpen en een positieve impact willen hebben op de samenleving. Of je nu geïnteresseerd bent in werken met kwetsbare groepen, het bevorderen van inclusiviteit of...